Våra norska vänner :)

 Tänk vad mycket besökare vi har haft här från Tr.heimstrakterna, både i sommar och förra sommaren och det är verkligen så uppskattat av oss eftersom vi har ett avstånd på nästan 70 mil! Idag har vi umgåtts med Ingunn, Christer och deras tre jättesöta döttrar, och Kjetil plus söner var också med :) Alla Norskar som kommer hit lockas av Furuviksparken vilket inte alls är så konstigt, så det brukar alltid resultera i ett besök där. Vi har haft en jättemysig eftermiddag med toppenväder, först åt vi mat och sen blev det massa lek och tok! Nu är vi hemma och grabbarna slocknade som ljus så nu återstår lite kvällsfika här och sen sängen.. Imorgon blir det först och främst in till Volkswagen med bilen sen vill vi ha finväder så att vi kan glassa i solen vid havet resten av dagen!

Några få av massa bilder från dagen :)


 Populärt att vara omringad av tre tjejer ;)


 Söta Hanna och Samuel fick ett speciellt band :)


 Åker kärra i full fart :)


 Jag och lilla G :)


 Gå, gå, gå, gå :)


 <3


 Liten fick också provåka :)


Men vagnen är bäst.. :)


Ingunn och Mali :)


 Christer fick offra sig idag ;) Det blev några varv!!


 Våra små skatter <3

 Godnatt på er fina :)

Tittut!!





 Våran lilla Gabriel :) Nu är det som ni ser hög tid för att sänka ner hans spjälsäng då han har börjat spåna på hur han tar sig ut.. Han har mycket speciella fasoner för sig som Samuel aldrig gjorde, en av hans speciella drag är att nu oftast somnar i sittande position så antingen ramlar han omkull när han somnar och mister balansen eller så måste vi lägga ner honom :) Han är envis på ett väldigt sött sätt, för han är ju så snäll att han gapar inte och skriker utan han kämpar och stånkar för sig själv tills han är alldeles för utmattad. Lillhjärtat vårat! Tänk att man älskar dem så att hjärtat brister varje dag <3 Och så blir det alldeles för mycket kärlek när bröderna busar och gullar med varandra.. Då kan en mamma stå i timmar och bara titta på om det var möjligt :) Som när Gabriel får tag i Samuels fötter så säger Samuel -Killikill!! Och skrattar hjärtligt!! Mysigt mysigt!!

 Nej, nu blir det en dusch, små pojkar sover middag och vi ska till Furuvik och möta upp några välbekanta vänner från Norge som bosatt sig på Furuviks camping :) Det blir trevligt!

 Ha en bra dag!! Puss

Afrikas Horn!



 Tänk så otroligt bra vi har det, man fattar det inte alltid.. Just nu lider vi med Norge som har våra tankar över alla som förlorat någon nära och alla som upplevt fruktansvärda saker. Norge behöver dock inte vårat ekonomiska stöd men det gör människorna som lever på Afrikas horn. 10 miljoner männsikor hotas av svält om ingenting händer :( Visserligen så är det kortsiktigt dem behöver pengar, på lång sikt så krävs det politiska åtgärder men det känns ändå som att man kan bidra med något om man har den möjligheten! Jag tror på många bäckar små, och även om man inte alls har så mycket i överflöd så finns det ändå mycket man slösar pengar på i onödan. Jag känner att kan man göra minsta lilla så är det ändå bra! Sen jag själv fick barn så är det ännu mer smärtsamt att se såna här bilder och alla får gärna flytta hem till mig så att jag kan ta hand om dem..

 En länk till Röda korset där man kan skänka något:

 https://www.rb.se/geengava/katastroffond/pages/geengavakatastroffond.aspx

 En lång länk eftersom jag inte är så haj på hur man förkortar den ;)

 Godnatt :)

Barnfria dagen!

Idag, nästan precis hela dagen har jag och min älskling varit på tu man hand, utan bebisar, bajsblöjor, skrik, och allt annat som hör till :) Vi har hållt hand och hånglat heela långa dagen ;) Nej då! Men vi har strosat runt på stan lite och lunchat god lunch.. Handlat, utan två småtroll i kundvagnen som äter på matvarorna eller slår varandra i huvet med dem :P Men så fort man hörde någon annans barn skrika eller gråta var man på väg att komma till undsättning. Tänk så van man blir att ha dem runt sig, speciellt vi som nästintill aldrig har barnvakt. Men nu fick dem vara med Gudmor Lisse igår som tog eftermiddagen med dem och även nattningen, sen idag fick mormor rå om dem och det hade gått helt smärtfritt i form av två lyckliga prinsar som åt och sov när dem skulle :)
 Så nu har vi som sagt fått lite andrum, det kan bli så intensivt när det bara skiljer året på dem små även om det för det mesta verkligen är underbart!
 Nu sover små gryn sen en stund tillbaka och vi ska ordna toast med kantareller på :) Vi fick massa kantareller av pappa när vi var där som jag har förvällt och lagt i frysen, trots det kan jag inte låta bli dem en dag ens för det är ju skitgott :D

Angående våran planlagda Norgetripp så måste jag göra er (speciellt dig Tove) lite besviken.. Tom vägrar köra utan att allt är i sin ordning med bilen.. Och även om jag provar övertala honom att vi kanske kan ha en kylväska med frysklabbar som vi tar fram om det blir för varmt i bilen som kanske fungerar som Ac lite iaf :P Så har jag förlorat striden. Men det här ska bli åtgärdat inom kort, så vi upplyser om hur det går efter vägen :)


 Liten groda imorse i väntan på mormorn :)




 Och så lilla soffpotatisen! Som är jättehungrig nuförtiden, tror en avmaskning står på Att Göra-listan!

 Hoppas ni haft en fin dag :) Puss

God kväll!! :)

 Som ni märker är jag en hel del osynlig i bloggen just nu.. Tror att jag inte har så mycket energi till övers! Vi har krångel med vår nya bil, ac:n och fläkten krånglar!! :( Så vi blir lite osäkra på om vi verkligen törs bege oss nästan 10 timmar i bil med våra små söner utan att kunna reglera värmen eller kylan i bilen.. Lite nedslående, men med vår vanliga tur så kunde man väl inte förvänta sig annat!! Lite pessigt inlägg men jag tror att jag får hämta lite energi och komma tillbaka till er med nåt positivt sen istället :) Som mamma säger -Så länge pojkarna får vara friska!! Och jaa, det stämmer såklart, men det finns andra saker som också behöver gå på räls ibland för att man ska kunna känna sig glad och lättsam..

 Kram på er fina!!

Regnig dag!

 Nu har Tom och Samuel varit iväg med hjälp av Mange (Tack så mycket för hjälpen :)) och hämtat lite saker hos några personer som vi ställde av när vi flyttade i panik ifrån huset som var fyllt av mögel.. Känns skönt att det är klart så att man slipper ägna en tanke åt det längre :) Jag och Gabriel har umgåtts hela förmiddagen på egen hand och han har varit en riktig liten busunge som inte alls haft planer på att sova ;) Det har resulterat i att mamman nu sitter i soffkoma och inte alls orkar ta tag i ett dyft när han äntligen somnat! Tänk att jag har så lite energi nuförtiden, snälla säg att det är tillfälligt.. Jag ska verkligen ta mig till apoteket och se om det går att lösa med nåt uppiggande iaf. Nu ska vi ju åka till Norge en vecka minst här efter helgen och då vill man ju ha lite energi så att man orkar med dagarna.
 Nu har vi alltså varit på en promenad i regnvädret vilket var jättehärligt :) Gabriel var så nöjd med livet så att han inte ville sova förrän vi hade kommit ända hem.. Men nu sover han som en stock och jag är så trött så jag ignorerar bomnedslaget i lägenheten och tippar omkull mig som en gammal tant i soffan en stund :)











 Ha en fin dag alla!! :))

Bara några bilder! :)







<3

Baddag!

 Nu har vädergudarna ändrat sig igen och gett tillbaka finväderprognosen :) Iaf idag! Tydligen ska det bli fint igen nu, men man vet ju aldrig ;) Det fina vädret tas förstås tillvara på och idag har jag och Samuel vistats större delen av dagen på Harnäsbadet med vänner! Tyvärr blev kameran hemma så det fick bli ett iPhoneinlägg tidigare bara. Nu är vi hemma och småprinsar har fått i sig lite ätbart och vi är fortfarande ute i solskenet :) Vi har haft så fint väder hela sommaren så fastän det låter hemskt att säga det så känner jag mig nästan mättad nu :O Tror det är sällan vi haft så fina och varma somrar som den här, så när hösten kommer kan man få lite luft igen. Nu har vi beslutat oss för att ta bilen till Norge iaf, och köra på natten och hoppas på det allra bästa med små skatterna. Att dem kan sova så att vi slipper ta in på hotell efter vägen ;) Gabriel ska det nog gå alldeles utmärkt med eftersom hans babyskydd ägår att ställa i liggläge, men Samuel sitter ju lite tokigt som sagt, så vaknar han, då vaknar väl hela bilen, så blir det livat i luckan säkert och mamsen får nervsammanbrott.. Ja ni fattar :D Nej då!! Det här går såå bra!! BARA 9-10 timmar i bil, det är lugnt det!


 Här har vi en gungande lillgroda just i skrivande stund.... :)

 Kram på er fina!!! :)

Badar med älsklingsmorbror :)

img_0781 (MMS)

Badar med älsklingsmorbror :)

Hej på er :)

 Nu har det redan hunnit bli måndag och våra Norgebesökare har återtagit sina platser i hemlandet, som tur är så dröjer det ju inte så länge innan vi ses igen eftersom vi kommer åka efter dem inom kort :D Vi har dock lite jobbigt med Gabriel som tydligen har väldigt ont av sin tandsprickning. Först hade han en vecka cirka av gnäll och dålig mage och tittade man i nederkäken såg man världens svullnad i tandköttet som blödde, sen verkade han lite nöjdare när den väl tittat fram. Nu har han påbörjat samma visa igen här :( Idag har han inte varit glad på hela dagen, stackaren. Jag antar att tvåan är på gång för tre nätter i rad har han bajsat, mitt i natten så mycket att det rinner igenom blöja och allt och det är bara att sätta ungen i badet.. Lilla vännen våran. Samuel blev inte alls påverkad av tandsprickningen, han var 4 månader och vi märkte inget alls utan rätt vad det var såg man två små vita korn nere i munnen på honom. Tur att man vet att sånt här går över :)

 Dagen idag har spenderats med Lisse, några myspromenader i varmt väder med skiftande molnighet, mat och fika, avslappning och lite bebisgos med sur liten Gabriel :) T har varit och spanat in en bil som han tänker slå till på så imorgon ser det ut som om vi äntligen får en bil som vi får plats i med två bilbarnstolar, syskonvagn, oss själva och oftast massa annat ;) Sen har vi bara ett litet frågetecken kvar, ska vi ta bil eller flyg till Norge?!?!?!?! Vi har bilat såå många gånger, men främst när Samuel var bebis och sov sig genom bilresan. Nu sitter ju inte han i bebyskydd längre och därför är han så upprätt så jag tycker synd om honom om han ska sitta så och sova en hel natt :O Men vi får se vad vi kommer fram till :) Det går väl bra antar jag..

Några fina bilder :)



















 Många bilder på två små vänner :) Men hur kan man låta bli?? Tack igen för besöket!! Ni är så välkomna igen <3

 Nu ska jag knoppa innan huvudet ramlar av! Ha det bra alla :)

Söta söta!! :)

img_1690 (MMS)

Söta söta!! :)

Finfrämmande! :)

 Eftersom vi får besök i sommar från nära och kära å fina vänner verkar det som att vi blir kvar på hemmaplan ett tag till iaf :) Imorgon var det meningen att vi skulle möta upp våra vänner Marthe och Jomar plus lilla dottern i Höllick, men på sin resa ner genom Sverige åkte dem förbi och insåg att bilderna vi sett på internet (som var otroligt fina) alltså inte stämde för fem öre. Vi kom alla överrens om att vi inte hade lust att betala det priset när vi kände oss lurade :( Nu har dem dock åkt ner en bit till och stannar på Älvkarleby camping i stuga för att umgås med oss i några dagar :D Idag har vi hunnit med lite mat och fika såklart, men även en liten tripp till stranden så Samuel och Aurora fick bada lite och springa av sig i sanden! Dem var så söta när dem sprang omkring och jagade varandra och rullade runt i sanden :) Vill dock inte lägga ut bilder från idag då dem fick springa runt som gud skapade dem ;) Men mysigt var det! Imorgon ska vi ha frukostdejt här innan vi beger oss vidare till Furuvik så att dem får se vad fint det är där..

 Puss!! :)

Gabriels allra första cykeltur :)

img_5600 (MMS)

Gabriels allra första cykeltur :)

Hej :D

 Nu är jag här igen, hihi! Kunde inte ta så lång semester från bloggen ;) Nej då men just nu sitter min älskling uppslukad i billetande så då känner man ju sig lite ensam här på kvällskvisten. Vi har haft Lisse här med pojkarna på förmiddagen så vi kunde uträtta lite utan två småprinsar på halsen.. Så skönt ibland att bara åka iväg själva, Tack igen älsklingsLIsse :) <3 Sen köpte vi med oss sallad hem och åt lite lucnh allihopa.. Och i eftermiddag har vi bara varit hemma då mormor kom förbi och klippte Samuel som håret bara växer och växer på :) Han hade i stort sett lika lite hår som lillebrorsan som bebis, sen runt den här tiden, sju-åtta månder slog det till.. Och nu är det femte klippningen han fick idag. Få se om Gabriels frisyr tar fart snart, nu har han ju ändå massa fjun men väldigt ljusa :) Nu är det allsång på gränsen (norska versionen av Allsång på skansen ;)) Imorgon ska vi väl fixa lite inför våran lilla tripp på söndag :) Ska bli så mysigt att jag inte ens bryr mig om vi inte får jättesoligt heller.
 
 Bildbomb på älsklingarna idag, så mysigt när man får med dem på bild tillsammans :)









 Så mysigt när pappa pussar på en och killar en med skägget :) Härliga skratt och leenden <3

 Puss på er fina!!! :)

Sommartider..

  Dagarna flyger förbi!!! I snabbaste farten jag någon gång varit med om. Jag vet precis vad det beror på såklart och det är ju att vi har Samuel och Gabriel så små nu :) Det är full rulle från morgon till kväll utan undantag och även om det många gånger blir lite jobbigt så njuter vi fullt ut av att få rå om våra gullungar <3 Just nu märker jag själv att jag glömmer bloggen lite vilket jag tror bara är sunt eftersom det är sommar och sol och vi vill hinna med mycket. Vi umgås med vänner, bara familjen på lite utflykter, ja ni förstår :) Jag kommer nog uppdatera när jag verkligen känner för det eller när tiden finns framöver i sommar. Så ni alla vet att jag, hmm, inte tar en bloggpaus men lite sommarsemester från den när det finns så mycket annat mys man kan sysselsätta sig med. Såklart kikar jag in titt som tätt :) Men jag tror dem flesta har annat för sig än att sitta och läsa bloggar i semestertider också. Hoppas ni kikar in ändå när ni får lust :) Rätt vad det är får jag väl för mig att göra ett inlägg om nåt spännande vi haft för oss :D Nu på söndag ska vi till Höllick och campa, eller campa kanske det inte heter eftersom vi kommer bo i hotellstugor. Men där möter vi upp Marthe, Jomar och finaste lilla dottern Aurora för lite kvalitetstid med dem som vi verkligen ser fram emot :) Datorn följer INTE med, men min iPhone, så några smsinlägg blir det säkert så ni får se alla vackra vyer ;)

 Vill bara dela en liten detalj med er ur vårat liv :) Lilla Gabriel har fått EN liten vit pigg i framdelen av nederkäken idag <3 Hihi!! Såå sött då vet ni, och den bredvid är nog inte långt därefter, hpppas jag ;) Annars ser han väl ännu mer ut som en liten farbror snart, inge hår nästan och en enda liten gadd :D




 Kvällsbaden sker ofta på uteplatsen till småttingarnas förtjusning :)



 Kram på er fina :) Njut av sommaren, nära och kära som är det bästa vi har <3

Frisör/mamma-besök!

 Nu på morgonkvisten har jag varit på mammas frisörsalong och lagt i lite slingor och gjort en toppklippning.. Känns skönt även om jag är lite fjantig med håret ;) Ibland vill jag klippa av det men som oftast är jag nöjd med längden när man vill göra något med det. Nu när Samuel och Gabriel är så små så blir det oftast uppsatt i en hästsvans iaf :) När jag kom hem sov Samuel som hade somnat påväg hem i vagnen efter att dem hade varit och badat :) Gabriel sov medans pappa och Samuel badade så nu är han vaken istället och har precis fått lite mat här. Vi ska nog ta oss ut igen i värmen, kanske hälsa på någon eller bara promenixa lite... 

 

Otursdag!

 Idag skulle vi köpa en bil från en bilfirma, men när T hämtat den inser han att allt bara är fel med bilen. Så efter en kort övervägning åkte han tillbaka och gjorde ett återköp, på en bil :O Orkar inte gå in så mycket närmare på det. När han ringde och berättade vad som hade hänt var han ju rätt upprörd, och självklart besviken så jag gick ut på gräsmattan och pratade i telefon eftersom vi hade besök av Denice och Thea, när jag minst anar det känner jag ett jäkla stick under foten och inser att jag blivit getingstucken då taggen sitter kvar, ajaj!! Hoppandes på ett ben med ett snett leende på läpparna för att inte skrämma några små barn kom Denice till undsättning med alvedon på sticket och lite nervlugnande stöttande ord om att jag inte alls skulle få en allergisk chock och inte få luft (min stora skräck), jag har aldrig blivit getingstucken, i heela mitt 25-åriga liv. Och nu, samma sommar som Samuel, som också klev på en geting.. Vet någon om detta kan betyda tur?? LIte tur åtminstone :D Vi behöver det, så mycket som inte alls går som vi vill. Nu får turhjulet vända till våran fördel..

 Några bilder från midsommar på mig och mina två söner :)






 Nu ska jag trösta en älskling som är besviken över bilfloppen ;) Vi hörs imorgon fina, nu ska jag ta en bloggrunda och se vad ni andra haft för er idag :D

 Kram

Finfrämmande!

 Just nu har vi besök av Denice och Thea :) Så bloggen får dröja tills ikväll.. Men ha en fin dag alla!!

 Kram :)

Regn och rusk!!

 Mysigt är det när det spöregnar ute och man kan sitta inne och umgås med fina människor som vi har gjort idag :) Vi skulle ju åka och fika hos Lisse och Matte men som vanligt så blev det en heeeeldag med massa mat och mys! Sen fick vi jättefina presenter till Samuel och Gabriel fastän det varken är födelsedagar eller julafton, superfina kläder som jag får visa på sen :) Nu har vi nyss kommit hem så pojkarna har fått ett bad och så avslutade vi kvällen med allsång och dans till Lotta på skansen när Brolle sjöng Cecilia Lind. :D Känns som om det varit Lördag idag men jag kom nyss på att det är måndag.. Härliga semestertider!!


 En av världens vackraste (och busigaste) lilla människa <3

 Tack så mycket för idag Lisse och Matte!! Och tack igen för att ni skämmer bort era små gudbarn med så fina saker :) Vi blir så glada :D Puss på er!!

 Och till alla er andra!! Hoppas ni haft en fin dag, och förlåt för torrbloggandet.. Men ni förstår säkert att vi har fullt upp med nära och kära och vill passa på när dem har semester!

 Kram på er!! :)

Gott med bulle när man vaknar :)

img_2755 (MMS)

Gott med bulle när man vaknar :)

Mys hemma hos gudmor :)

img_1573 (MMS)

Mys hemma hos gudmor :)

Furuvik

img_0379 (MMS)

Furuvik

Furuvik :)

 Som ni kanske vet så bor vi bara 5 minuter från Furuviksparken vilket vi tycker är helt perfekt när man har småbarn. Ofta dyker det upp nåt som gör att allt tar längre tid än väntat och då är det så skönt att bara kunna sticka en liten stund och mysa lite i Furuvik bland massa djur och fin natur :) Samuel trivs som fisken i vattnet där och är helt orädd precis allt! Gabriel är också störtnöjd i vagnen eller bärselen när han får spana på allt runt omkring. Vi brukar oftast ta med oss en filt och en kaffetermos, och lite frukt såklart och stanna till på nån lugn plats ett tag.


-Heia!!


-Kom mamma!! Kom pappa!!!


-Hej hej!! Maat?!?! (stackars mammas lilla prins :P)


-Jasså är det en apa där framme?!?! :)


Puss min älskade unge!!! <3


 Lillesnutt tar stödvila :)

 En mysig eftermiddag! Imorgon blir det besök hos kära Gudmor Lisse.. Och en behövlig veckohandling, och hmm massa måsten som behövs kanske, som alltid :) Hoppas ni alla haft en trevlig helg, och får en fin start på en ny vecka imorrn!! :)

 Puss och kram!!

Godmorgon fina :)

Här skiner solen och min nuvarande status är röstlös! Jag har sovit bra inatt men imorse när jag vaknade var rösten bort, nästan iaf.. Samuel ville direkt att jag skulle läsa en bok för honom men det gick ju inte så bra :) Vi har lekt, kramats, bröderna har hunnit vara sams, bråka lite och så har vi ätit en god söndagsfrukost. Nu slocknade dem precis och jag ska laga lite mat här så det är färdigt tills senare. Vi tar nog en liten eftermiddagstripp till Furuvik så att Samuel får springa av sig lite :) Och Gabriel får spana lite på djuren han också!


 För en stund sen :)

 Ha det bra idag!! Kram

:(

 Inget äventyr idag heller, blir inte pigg och hostar sådär otäckt med ont i hela bröstet :( Trodde det hade vänt när jag kände mig så pigg imorse men under dagen har det bara blivit värre. Typiskt när det är helg och allt! Hoppas man kan sova i alla fall så att morgondagen kanske blir lite bättre. Hostar jag får jag väl flytta ut på altanen i en sovsäck så att jag inte väcker hela huset ;)


 En bild på Samuel 2 månader som är torr om sina små kinder! Den här bilden fick mig på lite bättre humör, tänk så rolig han såg ut :D Hihi, mammas lilla tjockismage!

 Kram på er!

Syskonkärlek!

 Våra killar är ju så små än, Samuel är nu 18 månader och Gabriel 7 månader. Trots åldern så lyckas dem med det mesta här hemma och det är verkligen så roligt att se. Gabriel är så imponerad av ALLT Samuel gör och jagar honom var han än går i gåstolen, vilket gör Samuel tokig vissa gånger ;) Men oftast är Samuel så go och snäll med Gabriel, ger honom leksaker och smeker honom ömt uppe på flinten :) Pussar honom med öppen mun och vill gärna lägga sig uppe på honom med all sin tyngd så att mamman får gå in och bryta mysstunden :P Det är verkligen underbart härligt att se dem tillsammans, även när dem rycker leksaker av varandra. Än så länge är det ju så lindrigt allt, vi har väl mycket att vänta kan jag tippa på eftersom det bara skiljer 1 enda år på smågrynen.






Några bilder från första tiden av bröderna Johnsen :)

 Idag känner jag mig väldigt mycket piggare, Samuel säger att han har ont i halsen och jag vet inte om det stämmer eller om han har hört oss dem senaste dagarna ;) Han tar efter allt nu :) Känns ändå som det får bli en lugn hemmalördag för oss (nu kom han just med en spindel i handen här :O Hjälp!! Jag är väldigt spindelrädd men försöker bita ihop. -Här mamma, spindel!! jag, -Neej tack, mamma vill inte ha nån spindel!! :))

 Hoppas ni alla får en trevlig helg!!

Damtussarna under sängen är änglarnas tofflor..

 Det tror jag på idag :) Eller alla dagar jag inte orkar eller hinner städa.. Och då är det plötsligt lite mysigt med damtussar! Så fort jag blir helt pigg ska jag försöka bli av med barnen några timmar så att jag kan köra en totalrenovering härhemma på städfronten. Så skönt när man har tiden att göra det grundligt emellanåt för nuförtiden kan man knappast hinna igenom hela lägenheten på en dag med två små liv som vill leka, busa och mysa med en samtidigt. Vi har som ni såg tagit en promenad och då sken det plötsligt upp, jag som hade sett fram emot en sval promenix och kanske lite regn :) Men Samuel var lycklig som fick ut och leka av sig lite.. Nu sover små ljusen och vi ska mysa lite framför tv:n innan sändags.



 Lilla G på väg ut! -Jag kommer brorsan!! :)




 Vackra lilla ansiktet med vackert minspel.


 Kram på er :)

Lilla snigel akta dig...

img_6541 (MMS)

Lilla snigel akta dig...

Utelek behövs efter en heldag inne :)

img_7253 (MMS)

Utelek behövs efter en heldag inne :)

Två små grodor!

Vilken tur att man har två underbaringar till ungar när man känner sig krasslig :) Som man kan pussa på hela dagen! <3




 Nu ska mamsan kämpa sig ut i tvättstugan med täcken och kuddar!! Jag blir galen på mig själv över att jag har sån tvättmani :O När vi är lite småsjuka är det byta kuddöverdrag varje natt, koka tandborstar, koka allt :) Ni fattar! Så till mitt eget förtret får jag väl kämpa mig svettig här ;) Vilken tur att jag har er så att jag kan gå inte och skriva av mig lite så nån tycker lite synd om en :D hihi!!

 Kram! :)

Regniga dagar!

 Nu smålängtar jag lite till hösten faktiskt :) Det är ju såå underbart mysigt när man får sätta på sig mysiga koftor och tända levande ljus varje dag! Det bästa är när löver skiftar färg! För mig så finns det nog faktiskt ingen finare årstid, men jag antar att ingen vill höra någon tjata om hösten mitt i sommaren ;) Vi har än så länge bara vilat här hemma och försökt få i oss lite frukt. Jag känner mig lite piggare faktiskt eller så är det för att man är tvungen för smågrabbarnas skull. Tror det får blir en promenad, oavsett regn och rusk :) Det blir mysigt det! Så kan man komma hem och ta en kopp te sen!

 Samuel och Gabriel har varsin Nappburk som vi tycker är perfekt :) Det finna även lock till om man vill köpa, munnarna kan man sätta nappar i :) Har sett dem på många olika pryl och inredningsbutiker och dem har märket Cult Design, perfekt att dumpa alla nappar i som ligger överallt annars. Gulliga va?



 Kram på er i regnvädret :)

Åh!

 Slitna familjen idag! Två feberprinsar och Gabriel var så otroligt förkyld och ledsen igår att han fick sova mellan mamma och pappa. Imorse spydde han upp all mjölk ur både näsa och mun på täcken å kuddar i hela sängen, bara att byta rent och tvätta allt. Själv är vi inte heller helt pigga heller så det blir en tung dag. Få se vad som orkas med, hade varit skönt med en promenad och som tur är regnar det och är grått och svalt idag annars hade man väl tuppat av :P




Här ligger bröderna just nu och myser i vagnen framför Drömmarnas trädgårdfilm :)

 Nu blir det vila och hoppas på att Mama kanske dyker ner i brevlådan :) Kram på er

Sjukstuga!

 Härhemma har vi fyra personer som är lite kuriga idag.. Både jag och T vaknade med halsont imorse, och både Samuel och Gabriel har feber. Så med sol och fint väder har det varit lite tungt med orkeslösheten idag, flera gånger har vi tänk bege oss iväg men insett att vi faktiskt inte orkar.. Så min tvättstugshets tog nästan kål på mig innan jag var färdig :P  Hoppas vi vaknar pigga imorgon istället :) Kan inte förstå hur fint väder vi har.. Så här länge brukar det ju inte hålla i sig, i vanliga fall har man fint nån vecka och resten skitväder ;) Härligt :)
 Mitt på dagen fick vi oväntat besök av Kevin som var i närheten med en kompis, och gud så imponerad Samuel är när han får leka med något större barn :) Det är så kul att se.. Så dom hoppade studsmatta här och stänkte vatten på varandra. Mot kvällningen dök även en Samuel-Gabriel-abstinensstinn mormor hit och ville snusa på pojkarna sina :) Nu har vi nattat dem och ska nog försöka kurera oss lite med te och honung såhär lagom mitt i sommaren. Vi vuxna blir ju lite slitna av att inte vara helt pigga medans barnen nästan beter sig tvärtemot och blir överaktiva. Så nu behöver vi vila här.

 Idag är förresten lilla Gabriel hela 7 månader gammal, och dagen idag firades inte med någon tanduppsprickning heller som mamman väntar ivrigt på :) Han har ju inte varit helt och hållet sig själv den här veckan, lite mer grinig och frustrerad än sitt nöjda lilla jag. Det kan ju bero på hundra saker så jag hoppas det går över så att det inte är en annan personlighet han börjar utveckla :P


 För exakt 7 månader sen :) En lite trött med väldigt lycklig mamma som njuter av varje sekund med en helt ny liten Gabriel i livet. Tänk er så konstigt att dem små ligger i magen, plötsligt är dem bara hos en och blir bland det största i ens liv. Små vackra underbara barn <3

 Kram på er! :)


 

Morgonstund :)

 Nu har jag och Gabriel varit uppe sen sex då han tyckte att det var god morgon ;) Dags att köpa rullgardin och hoppas på att vinna en timme :P När klockan var sju startade jag mitt stora projekt för dagen, tvättstugan! Har varit på G många dagar nu men det dyker ju alltid upp nåt.. Tvätten regerar här hemma så idag är det MÅNGA maskiner som ska tvättas. Men det är ju då det är ba att ta tvättstugan istället för att kämpa på här i lägenheten med 1 tvättmaskin och dåligt hängutrymme :) Nu är jag på språng iaf, Samuel sitter och ritar och Gabriel sover första svängen. Fint väder idag också så jag antar att vi tar våra små och hittar på nåt mysigt. Nu blir det lite kaffe och ett försök att hinna fixa naglarna, det är jag riktigt slarvig med nuförtiden. Hinner sånt var tredje månad ungefär..


O.p.i Strawberry Margarita

 Hoppas ni har en fin dag allihopa! Vi hörs senare :)

Hej!

 Ville bara kika in och säga godnatt :) Vi har haft en mysig dag som avslutades med Sommarkväll i Gävle.. Samuel var som sagt lite skeptisk till det höga ljudet, som faktiskt var väldigt högt :O Gabriel hade på sig dem enda hörselskydden vi hade och var supernöjd med tillvaron :) Nu sover dem som små ljus våra prinsar. 

 Godnatt på er fina :)

Lillebror tycker sommarkväll är toppen med...

img_4148 (MMS)

Lillebror tycker sommarkväll är toppen medans storebror blir lite skeptisk till all hög volym!

Lillebror tycker sommarkväll är toppen med...

img_4148 (MMS)

Lillebror tycker sommarkväll är toppen medans storebror blir lite skeptisk till all hög volym!

Mys! :)

img_4176 (MMS)

Mys! :)

Sommarkväll :)

img_3676 (MMS)

Sommarkväll :)

Mys! :)

img_4176 (MMS)

Mys! :)

Sommarkväll :)

img_3676 (MMS)

Sommarkväll :)

Sommarkväll :)

img_3676 (MMS)

Sommarkväll :)

Samuel!

 Gogrodan växer ur alla sina byxor nu, nog för att det är sommar och shortsväder.. men lite måste man ju ha när dagarna är kyliga eller regniga. Lindex får in rätt mycket söta lekvänliga mjukisar nu tycker jag :) 

 
 One Piece, jag som älskar grönt!! :) Så skön och lekvänlig!! 299:- på Lindex!

Semesterplaner :)

 När man är mammaledig känns det ju nästan som man har semester hela tiden, på ett sätt, visserligen har man ju heltidsjobb med barnen men man har ju ändå möjlighet för lite utsvävningar om man vill.. Vi är lite sega i planeringen känner vi, en Norgetripp har ju varit på kartan länge men sen blev det ju problem med Samuels getingstick och vi känner att vi gärna åker bort med två helt friska glada barn för att kunna slappna av helt :) Vi ska avsluta penicillinkuren här och se så foten är helt bra sen bokar vi nog flyg ner! Sen har vi även tänkt bege oss och möta upp ett vännerpar plus liten fin dotter i ett campingområde vid havet också för några härliga dagar.. Hoppas allt klaffar så att vi kan påbörja lite semester här men våra små söner :)


 Här hade min lilla krypare fastnat när mamsan dukade fram frukost :) 
 
 Samuel och Gabriel har fått sig ett litet morgonbad här för att Gabriel svettades så mycket inatt och om han får bada, då MÅSTE ju storebror också få vara med såklart ;) Sen har jag hunnit bli riktigt irriterad över att Gabriel blev väckt i vagnen IGEN av våra grannars barn.. Det händer ofta och jag blir totalt vansinnig kan jag säga.. Han är lite sovvägrare nu och behöver verkligen få sin ro och sömn, men idag sprack det. Rätt vad det är när man tittar ut så ser man en unge stå med huvvet i vagnen och gasta!! Kan föräldrarna hålla koll för F*******N????
 Jag vet att jag låter otrevlig, och det kan jag säga att jag ärligt blir när man inte ens kan ha sin bebis sova på uteplatsen.. Då är det illa!!! Nu sover han igen, vi gör ett andra försök för att rädda dagen! :)




 Brorsorna badar, sen lite mys i soffan men lillebrorsan pinkade rakt ut på golvet så han blev inte långvarig i handduken sin ;)

 Nu ska jag ta tag i hemmet lite medans smågrodorna sover middag :) Ha en fin dag!!

 Kram på er fina!!

Kvällning :)

 Nu har vi precis kvällsfikat lite och nu är jag redo för sängen efter en lång med mysig dag! Kalasat har vi gjort och Samuel har fått leka med sin lilla tjejkompis Thea :) Sen blev det en kvällspromenix också mitt i uppehållet från allt regnande som har pågått idag, men det behövdes. Nu hoppas jag på att min huvudvärk, å nackspärr försvinner tills imorgon så att man kan bli sitt vanliga glada gamla jag igen. Jag och Jenni hade en djup diskussion ikväll om livet.. Tänk hur det har blivit, man stressar hit och dit hela tiden. Tänk så viktigt det är att man stannar upp och tar hand om varandra, och sitt eget välmående förstås. Vi pratade även om var det vore perfekt att bo, tänk er att hitta ett ställe som verkligen känns som VÅRAT hem.. Där man kan slå rot och påbörja sitt liv helt och hållet på riktigt. JAg vet inte om det bara är jag som inte kan må helt och fullt bra så länge man inte trivs där man bor, jag vet att jag tjatar lite om det men det har blivit så påtagligt! Jag vill bara flytta, med min underbart fina familj som jag älskar så mycket, till ett ställe där vi trivs allihopa :) ¨

Blev inte alls så många bilder idag, men några :)





 Efter kvällsprommisen ville Jennis Kevin ha en godnattkram innan jag åkte hem :) Sen studsade han plötsligt upp ur sängen och öppnade en gammal träkista.. Han fiskade upp två små mjukisdjur.. -Till Samuel och Gabriel! :) Söta, söta, Gulle :) <3 Förstå så sött! Min LILLA Kevin är inte så liten längre förstår ju hur små Samuel och Gabriel är.


 Den bruna är till Samuel och den naturfärgade till Gabriel :)

 Nu, sängen!! Godnatt alla fina :)

SMS-inlägg

img_0203 (MMS)

Kvällsprommis :)

img_2910 (MMS)

Kvällsprommis :)

Grattis min fina vän!

 Denice som fyller 25 år idag :) Det innebär att vi nu har över 12 år på nacken som goda vänner! Härligt!! Och fler år ska det ju bli.. Du är så go gumman! Tänk vad många fina, och mindre fina ;) minnen vi har tillsammans.. hihi!
 Idag kommer vi och firar dig vilket ska bli jättemysigt såklart :) Puss på dig darling <3




 En vän som man kan skratta ihjäl sig med! Vara ledsen och besviken med.. Ha jättekul med.. en glad, snäll och väldigt bra vän som jag älskar :) <3

 Nu blir det seen frukost här.. Jag har fått nackspärr :O Väldigt skönt! Vet inte hur jag ska bli av med den heller.. Jag trodde att det skulle vara över efter natten då man slappnar av men det var det inte så jag får väl dras med det här idag! Mina små prinsar är för övrigt väldigt dåliga i sina små magar idag, inge magsjukevarning men jag kan säga nästan 100 att det är pga Samuels penicillin och Gabriels tanduppsprickning som vi väntar på nu närsomhelst :) Han har ju varit lite kinkig dom senaste dagarna men som tur är sover han lika bra på nätterna! Dom fick en ny bok av oss igår :) Jag läser något varje dag för dem, det gjorde min mamma för mig också så det sitter nog i lite.. Det är ju så mysigt också!


 En bok om en liten tjej, från hon stiger upp på morgonen tills hon lägger sig :)

 Ha en fin dag alla :) Så hörs vi senare!!

Min älskling!

 Jag har ganska många älsklingar som ni vet :) Men idag har jag äntligen hämtat min Nikon!! Det var på tiden.. Nu kan man äntligen hamna i sina gamla fotspår igen :) Efter en trött förmiddag har jag aldrig riktigt kommit mig på fötter idag känner jag, det har inte hjälpt med nåt så det får nog bli den bästa medicinen i form av tidig kväll. Det har jag ofta i planeringen men eftersom min kärlek är en kvällsmänniska så blir det lixom sällan av.. Hur tror ni man kan gå och lägga sig i sin ensamhet när man har en underbaring i soffan som man knappt hinner med om dagarna pga av smågrynen!! ;)

 Vi har fyllt skafferiet med lite burkmat åt Gabriel igen så att det finns.. Nu har man inte såå otroligt mycket tid att stå och laga, man jagar unge, tröstar, leker, kramas, berättar sagor, sjunger,, typ :P hela dagarna.. Så ska man äta själv också!! :) Men jag ska försöka ta mig samman nån dag igen här och fylla upp frysen med lite hemlagat.. Ungen är ju bara så kräsen, Samuel åt precis allt man gav honom men inte lillebrorsan inte. Så här krävs det lite hjärna bakom, samt lite lirkande med smakerna!
 Jag investerade även i lite nya underkläder.. När tid finnes ska jag göra något jag haft väldig lust med lääänge.. Ta alla underkläder, Bh:ar, trosor och strumpor å skänka till Uff.. Nej då :D Men slänga bort allt!! Och skaffa nytt, helt nytt och fräscht.. Fattar ni hur mycket man använder sina underkläder! Det ska bli väldigt skönt! Nu har jag börjat iaf, men det är en bit kvar, så nästa sväng in mot staden får det bli ett litet projekt. Det känns som att efter man fick barn så är det väldigt sällan man uppdaterar åt sig själv, man hamnar alltid på barnavdelningarna och nu när dom är små är det väl värst eftersom man tycker att dom alltid har behov för något.

 Nu ska jag lägga mig och spana i en tidning och äta lite youhurt med frukt och musli :) Ha en fin kväll allihopa så hörs vi imorgon igen! Då ska vi på kalas för min fina vän Denice som fyller 25 år :)

 Kram

Två duktiga killar är med mamma och pappa ...

img_7329 (MMS)

Två duktiga killar är med mamma och pappa på shoppingstrapats :)

På G för att plocka upp kameran :)

img_9543 (MMS)

På G för att plocka upp kameran :)

Trött mamma dålig bloggdag!

 Idag har verkligen något bara tagit all min energi och spolat ner den i toan tror jag. Jag är såå trött!! Kan vara vädret, man vet ju aldrig ;) Eller så är det den härliga småbarnstiden som tar ut sin rätt av och till, trött är jag iaf, så trött att kaffe inte fungerar för fem öre!! Men det är bara att bita i det sura äpplet och hålla humöret uppe för två små godingar såklart :) Samuel är helt blå nu på foten men svullnaden har lagt sig, säkert har penicillinet börjat verka :) Han är väldigt trött, men en nöjd kille ändå! Idag får vi se vad mamman orkar med för utsvävningar! Jag vill ju så gärna hämta min älsklingskamera nån gång, det är ju inte bakom hörnet utan vi får åka några mil så vi får se om vi gör det i eftermiddag.. Vår dator har åkt i golvet några gånger och fått en rejäl skada så det vore en investering att byta ut den också.. Få se :)

 Hoppas ni har det bra allihopa :) nu ska jag försöka med lite mer kaffe och lite frukt kanske!

 Kram så länge

Krabler..

 Våran minsta pojke har nog varit lite "bebis" för oss och vi har kanske underskattat hans utveckling för att vi inte vill att han ska växa upp för fort :) Förstå mig rätt.. Men vi har tyckt att han är en liten, liten bebis.. Nu sen några dagar tillbaka har han accepterat magläge på ett helt annat sätt än förr.. Vi har lixom inte pressat honom när han inte haft sån lust att ligga på magen och föredragit ryggläge.. Nu är det väldigt nära krypning här faktiskt :) Samuel var 8 månader.. Gabriel är 7 om 4 dagar :) Kanske han blir tidigare än storebrorsan alltså ;) Spännande att se!! Idag har han tagit sig lite hit och dit, precis som dem gör i början. Överallt förutom rakt fram om man säger så, men han är på god väg. Och han är även hittills mycket starkare än vad Samuel var, sen har han ju sin pappas tålamod också vilket han kan komma långt på :)









 Hur söt är han inte då när han tänker bege sig iväg på egna äventyr <3

  Vi har haft det mysigt ute hos mormor som hade ordnat en god köttgryta och massa annat gott :) Samuel har varit ute och lekt i spöregn och varit rädd för Bom-bom (åskan).. :) Så lycklig att han fick "duscha" trodde han , i regnet, sen så fort det blixtrade till och mullrade så sprang han in med hjärtat bultande snabbt som en kanins ;) Gullunge!!

 Nu blir det lite kvällsfika och spana lite på hemnet tror jag!! Det blir bara värre med känslorna att vi inte trivs här :( Vi måste nog ta tag i det här ordentligt nu och hitta en lösning.. Det är så hemskt att inte trivas där man bor.. Nu vill vi starta med Vårat hem :) Bygga på något i sin egen takt och få en plats där vi och barnen hör hemma.. Länge :)

 Hoppas ni alla haft en trevlig helg :))


Myshelg!! :)

 HEj på er!! Vi hade en jättemysig kväll igår med trevliga människor och god mat!! Var väldigt länge sen jag och älsklingen begav oss på vift ihop, men igår blev det som sagt av medans mormor nattade småprinsar. Det behövs verkligen att man får göra såna saker ibland! Vi hade bilen med oss så det blev lugnt på fronten och vi åkte hem lagom tid för att orka med två morgonpigga småtroll idag :) När vi kom hem igår var klockan närmare tolv, och då var minstemann uppe med mormor och hade tydligen inga planer på att sova ;) Väldigt lycklig Gabriel som fick vara uppe hur länge han ville trodde han, han somnade vad sju men vaknade vid nio igen så jag vet inte om han tyckte det var konstigt att vi inte var där när han vaknade och blev lite osäker.. Man vet ju aldrig, mamman var iaf glad över att få pussa lite på honom när hon kom hem :) Idag är han dock lite smådryg :O Jag tror han är trött men vill inte erkänna det.. Vi får väl tampas med honom idag som sagt, man är bara så bortskämd med honom nu :)



 Raymond njuter av värmen :)

 Nu sover barnen middag, och vi ska slappa lite innan vi ska till mormor på middag i eftermiddag :) Skönt att bli lite bortskämd!! Hoppas ni alla har en mysig helg :)

 Kram på er!!

 

Kalles :)

img_2813 (MMS)

Kalles :)

Tror ni vi har det mysigt eller?? :)

img_9255 (MMS)

Tror ni vi har det mysigt eller?? :)

Getingsticket!!

 Natten som varit har varit orolig för Samuel, han har nog drömt en hel del, gråtit och vevat runt i sängen. Imorse upptäckte vi att hans getingstick som varit så fint med bara lite rodnas nu utvecklat sig till, jaa, det går att jämföra med ett smultronmärke. Väldigt rött, svullet och knöligt! :( Det har även brett ut sig till storleken av en golfboll ungefär, så nu har jag ringt rådgivningen.. Dem tror han kommer behöva antibiotika, men att vi ska se under dagen om det rättar till sig själv eller om han inte blir bättre. Det var inte ett bra utvecklingsförlopp iaf sa hon, utan det skulle bara blivit bättre och sedan försvunnit, det var ju ändå i tisdags han blev stucken..

 Nu har vi precis flyttat ut oss här i över 20 graders halvmolnig dag :) Mysigt att kunna vara ute med dem små.. Få se hur lördagen ter sig, mamma har erbjudit sig att vara barnvakt ikväll så att jag och älsklingen skulle kunna göra sällskap med Lisse och Matte ut och käka :) Få se hur Samuel blir, om mammas prins inte blir bättre sitter jag här och vaktar på honom istället :)

 Några bilder på en solstråle :)






 Trevlig lördag på er allihopa!!! :))

Vid frukostbordet :) eller under bordet rä...

img_2985 (MMS)

Vid frukostbordet :) eller under bordet rättare sagt..

Ösregn!

 Här vaknade vi till en stor sol imorse, som sedan utvecklades till en mörk tung himmel och ösregn.. Vad mysigt :) Jag älskar när man kan vara inne och bara tända lite ljus och slappna av utan att känna press att behöva gå ut i finvädret.. Ibland iaf ;) Vi har haft Lisse här på besök, sen kom även mormor en sväng idag också och gullade lite med barnbarnen! Hon har semester nu en vecka så då försöker hon passa på att umgås med livets efterrätt som hon kallar dem små liven <3

 

 Vi har även lite besvär med våran bosituation just nu!! Det här kanske låter hemskt men jag måste få lätta mitt hjärta lite.. Jag, eller vi känner att vi verkligen måste hitta nåt annat snart innan vi blir tokiga här :( Vi har ju en lägenhet på botten, som verkade som ett perfekt tillsvidare-boende. En egen uteplats med staket runt, vilket är våran privata utplats som tillhör lägenheten såklart! Trots det har vi dagligen andras ungar inne på våran uteplats.. Som faktiskt blir OTROLIGT störande för oss då vi har två egna väldigt små barn som tar väldigt mycket tid och uppmärksamhet! Vi känner att vi vill ha ett privatliv utan att ha massa andra som tar sig friheten och släpper sina ungar vind för våg där vi bor. Det hade varit en sak om vi hade sagt att det var okej, men nu har vi inte gjort det och tycker inte att det är okej heller. Jag börjar bli måttligt irriterad och jag tycker att det är föräldrarnas uppgift att hålla kolla på sina barn, samt respektera att folk faktiskt vill ha ett privatliv! Aja, jag har inte en aning hur jag ska göra utan att göra mig osams med vissa i grannskapet, samtidigt som jag inte bryr mig heller eftersom jag inte har lust att umgås med grannarna. Vi har fullt upp med våra vänner och bekanta.. Vi får se vad man får ta till för drastiska saker för att man ska få kunna sitta en lugn stund ifred på sin egen uteplats utan att behöva vara barnvakt varje dag!! Jag hoppas vi hittar en lösning snart! Det är så jobbigt att bo på ett ställe där man vet att man inte vill bo i längden och inte ens trivs :(

 Det var det negativa!! Det positiva är att våra småprinsar har en glad, snäll, nöjd, mysighetsperiod :) Båda två!! Vanligt när man har två så små är ju att den ena är trött i perioder, den andra kanske får tänder eller är sjuk osv.. Oftast något, men dom här är bara goa just nu!! Mammas ögonstenar!! <3 Just nu skulle jag kunna skaffa två till bara för att det är så underbart med barnen :) På riktigt alltså!! Och jag brukar erkänna när vi har jobbiga perioder :)



 Nu har vi lagt dem små och kvällen är till för mig och min kärlek såklart!! Hoppas på nåt bra på tv, annars blir det skriva lite i pojkarnas bebisböcker som jag ligger efter med, alltid :) Man kommer nog tacka sig själv om man ansträngt sig lite när dom blir större :)

 Kram på er så länge!! :)

SMS-inlägg

img_2221 (MMS)

Godmorgon :)

 Här har vi varit uppe sen sju med minstingen.. Samuel tog sovmorgon idag sådär första semesterdagen :) Ännu en fin och solig dag! Härligt!! Hade hoppats på lite grått nån dag så jag kan hämta kameran.. Men det får vänta tills i helgen nån gång. Idag vet jag inte alls vad det blir för planering, men uteaktivitet är ju självskrivet med tanke på att det var 20 grader i skuggan när vi klev upp imorse :)





 En liten Samuel som tittar på nuvarande favoritprogram, Höjdarna! Som han för övrigt grinade hysteriskt till när han såg första gångerna :P

 Frukost, och ut i solen :)

Lillebror vill också bada balja :)

img_3299 (MMS)

Lillebror vill också bada balja :)

Jag och min mormor!!

img_0462 (MMS)

Jag och min mormor!!

Badar balja hos mormor i solen :)

img_3470 (MMS)

Badar balja hos mormor i solen :)

Hej skallbank ;)

 Nä då :) Så farligt är det inte.. Det blev lite sent igår, lite sliriga blev vi allt trots att vi bara var några tjejer hemma hos en kompis. Pratade, skrattade, lyssnade på musik och drack lite vin :) Mysigt var det, och skönt att det inte blir så ofta i dagens läge :) Man kan behöva såna stunder, och även då längtar man ihjäl sig efter sina underbaringar hemma, då är även mannen inräknad såklart <3
 Idag var det Samuels sista dagisdag innan semestern :) Så nu har vi lillprinsen hemma på heltid och ska se till att göra massa mysiga saker med barnen i sommar!! Idag har vi en sol på himmelen som trotsat vädergudarna lite tror jag.. Så vi tar en tripp till mormor och bara slappar lite, kanske nån god mat på menyn ;) Hoppas ni andra har en lika fin dag som oss :)

Bilder från bad i Furuvik igår.. 






 Vi hörs senare!! Kram så länge!! :))

Klockan är snart halv fyra :) snart blir d...

img_0645 (MMS)

Klockan är snart halv fyra :) snart blir det hem och sängen !! Gamla mammor behöver sånt här . Puss på er

Vin å kvällssol :)

 Nu sitter vi här i en lagon varm orange sol och pratar strunt å intar lite alkohol, mitt på en onsdag! Men man måste ju gadda ihop sig med semeterfirarna ;) Jag är inte osocial, men dator stod på altanbordet ;)  Vi har haft en mysig eftermiddag på Furuvik med småtrollen. Sen var det hem och bada dem, pyjamas och välling!! Sen tog jag cykeln och begav mig iväg till Jill och Jenni, pappan fick lägga barnen :)

 Ha en fin kväll allihopa!!

Sol!!

 Nu har vi åter igen finväder här, dock så ser det inte ut att hålla i sig under resten av veckan så då gäller det att passa på nu :) Samuel slutar dagis 14 så därefter beger vi oss nog på nåd badvänligt äventyr! Fick även ett sms om att min kamera är tillbaka efter reparation så vi får se när jag får tiden att hämta upp den! Inte idag då det är så fint väder iaf ;) Efter badning med familjen ska jag på en liten tjejdejt, kanske nåt glas vin och nåt gott på eftermiddagen! Vi får se..

 Puss på er gullsnuppor :)

Liten Gabriel sitter på altanen och spekul...

img_2927 (MMS)

Liten Gabriel sitter på altanen och spekulerar över livet :) från att tro att det var tänder på G igår är han heelt överlycklig idag och bara skrattar å är jättesprattlig :) mysigt!! Nu lite kaffe och pratstund med fin liten bebis.. Ha en fin dag

Tävling!!

 Jag brukar sällan tävla om saker.. Men nu har jag hittat en tävling som faller mig i smaken! Det är en tjej som målar av porträtt :) Hon är superduktig!! Tänk vad fint alltså :) Länkar hennes blogg om nån annan vill tävla! http://lisbom.blogg.se/ :) Jag vinner dock ALDRIG nåt, inte om jag tar lotter heller :P Haha!!

 Kram på er!

Tisdagsmys :)

img_7369 (MMS)

Tisdagsmys :)

Kväll! Igen :)

 Dagarna går SÅÅ fort!!!! Jag hänger inte med alls.. Man hinner knappt kliva upp så är det godnatt igen ;) Nästan! Nu har vi lugnt i stugan och små sover, båda slocknade på stört! Samuel var nog utmattad efter all gråt och Gabriel var nog utmattad av chocken när storebrorsan blev hysterisk!! Kunde inte låta bli att småle lite när jag insåg att Samuel faktiskt haltar.. Stackars mammas lilla sötnos :) Så söt då vet ni, han är ju så liten så det blir ju så naturligt att om han har ont så kan han inte stötta på lillfossingen helt..

 Nu är jag också trött! Jättetrött :) Funderar starkt på nåt uppåtpiller om dagen för att få lite energi, vitaminer, bli piggare.. Ja allt! Någon som har nåt bra att rekommendera som verkligen fungerar? :)

 He en fortsatt trevlig kväll! Själv blev jag nyss besviken eftersom jag satt nöjd här i soffan och väntade på Livet på BB men älsklingen upplyste om att det bara är tisdag idag!! Vimsig gammal mamma? ;)





 Lillesnutt i sjömanspysch från H&M :)

 Nu ska jag köra en favorit i repris.. Fruktsallad med nektarin, banan, hallon, jordgubbar och medelhavsyoghurt :) Såå fräscht när det är kvavt ute.. Plus att när man väl gjort det är det godare än massa onyttigheter!!

 Kram och godnatt :)

Mormortröst!

 När man har gjort illa sig och är ledsen är det mysigt att få lite tröst av en mormor som sjunger lite och berättar sagor för en när man sitter i famnen :) Här fick vi till och med muta med choklad för att Samuel skulle glömma bort det onda av getingsticket.. Som tur är vet vi ju nu att han inte är allergisk! Jag har själv aldrig lyckats blivit getingstucken, men jag kan tänka mig att ett stick i foten inte är skönt! Nu är han lugn igen men rätt vad det är kommer han åt foten där sticket är och då gråter han så han är nog lite öm.. Det gjorde nog mest ont i mammans hjärta när hon fick dra ur taggen som satt kvar! ;)




 Nu ska vi lägga våra små älsklingar här efter en livad kväll.. Få se om jag knoppar eller återkommer senare :)

 Kram på er!! :)

Getingstick!! Min stackars lilla prins ble...

img_3036 (MMS)

Getingstick!! Min stackars lilla prins blev just getingstucken :( livat i luckan och taggen satt kvar och rörde sig.. Socker och rå lök är husmorsknepen vi använder. Trots det så sväller lillfoten! Min morfar var jätteallergisk och svimmade av vid Getingstick.

Akta!!! Samuel och Raymond leker jaga ;) d...

img_4379 (MMS)

Akta!!! Samuel och Raymond leker jaga ;) det värsta är att katten som borde bli rädd njuter av uppmärksamheten :) nu blir det mat här, pasta och kyckling. Sen en lugn eftermiddag för våran del..

Godmorgon Tisdag!

 Idag är det dagisdags för Samuel igen! Så jag ska ta med mig minsteprinsen till Madde en stund idag tänkte jag :) Skulle egentligen behöva rensa lite i grabbarnas garderober, men vilket tråkigt göra!! Just nu står Gabriel och sliter i datasladden och vill tydligen umgås med sin mamma :) Det fina vädret verkar ha gett sig så idag har vi ännu en mulen trist dag..men den här veckan borde jag få tillbaka min kamera så så är solen här igen känns det som :D Nu har jag absolut inget intressant att skriva här, haha!! Skrivtorka!! Får återkomma när jag blivit lite mer intressant helt enkelt!




 En grå morgon myser lillen i Ullbody från Cubus :) Hans favorit är att smaska ordentligt på fötterna just nu :P

 Ha en bra dag alla!!! Kram

Kvällsmys :)

 Nu har jag nyss kommit i duschen efter småprinsarnas nattning! Nu ska jag ordna lite fruktsallad och medelhavsyoghurt, tända lite ljus och bara sitta och mysa framför tv:n :) Har varit så trött senaste dagarna så det blir nog en tidig kväll tror jag, det är ju inget bra på tv nån gång heller :P


 En tröttis på soffan ikväll :) Trött men oftast glad liten kille!

 Nu blir det mys med älsklingen!! Kram på er fina :)

Storhandlingen avslutades med korv och pär...

img_6990 (MMS)

Storhandlingen avslutades med korv och päronpure :) dom har varit så duktiga små trollen. Hjälper på att City Gross har ballonger och frukt till dem små! Nu blir det hemfärd igen och sätta prinsarna i plurret :)

I kundvagnen!

img_1933 (MMS)

I kundvagnen!

Måndag!!

 Hej mina fina :) Nu är det ny vecka igen!! Många har säkert fått semester nu och gör massa mysigt :) Vi har ju haft besök så idag är det nästan lite tomt här!! Jag trivs med norskar, dom är så mysiga att ha och göra med! Vi ska nog bara ta det lugnt idag, en relativt grå och mulen dag får man se till att komma ikapp med hemmet också :) Samuel sover middag och Gabriel sitter här på golvet och leker lite och spekulerar över livet.. Lilla gullet!! Så fort man tittar ner på honom och frågar vad han gör får man världens sötaste leende :)






 Lykke liten, idag i mjuk och sval One piece från Småfolk.

 Nu blir det senfrukost för oss här. Sen får vi se vad den här måndagen ger :) Ha en trevlig dag allihopa så hörs vi sen!!

 Kram

Söndagkväll!!

Vi har varit på kalas här i eftermiddag :) Blev lite hastigt då älskling var tvungen att skjutsa Christian tidigare till flygplatsen så jag blev ensam med smågrabbarna.. Även när dom är snälla är det ju lite jobb när dom är så små båda två! Väl hemma så har mormor umgåtts lite med småtroll och jag har röjt undan efter helgens bravade och besök.. Är så skönt när man får slippa tänka på dem en stund och bara fixa med hushållet en stund, det går så fort då ;) Nu är det Solsidan.. Söndagens höjdpunkt :D

 Imorgon är det bara lilla familjen igen eftersom alla norskar åkt hem till grannlandet! Undra vad vi då ska hitta på för spännande?!!? Vädret börjar ju bli lite murket tycket jag!!

 Kan inte ladda upp bilder nu heller :P Får försöka senare eller imorgon!! Har lite dopbilder att dela med er också :) Ha en trevlig kväll alla!! 

Raymond!! Här ligger en liten kisse och br...

img_3220 (MMS)

Raymond!! Här ligger en liten kisse och breder ut sig i godan ro ;)

Mysmorgon!

 Här vaknade små guldgrabbar lite väl tidigt! Gabriel har en tendens att bli lite högljudd när blir lycklig över den nya dagen ;) Då väcker han sprättbrorsan som är så nyfiken att hör han minsta ljud ska han minsann upp och se vad som pågår :P Samuel har fått sig en tidig nap här och Gabriel har sovit en bra stund!! Christian försöker knyta band med Raymond som varit lite stingslig sen kastreringen och jag har donat med tvätt medans. Idag ska vi åka och fira Nellie som sagt :) Ska bli mysigt!! Det är lite speciellt med 1-årskalas tycker jag.. Kan inte förstå att snart är det vår tur att fira lilla G som blir 1 år i December :) Tiden går ju så fort!!




Syskonkärlek <3

 Nu ska jag passa på att hoppa in i en dusch och göra mig i ordning lite medans små liven sover :) Älskling och Chris spelar DS här och tävlar med varandra! Snart kommer väl Inger och Idar och tar farväl av oss här eftersom dem ska styra kosan hem mot Norge idag igen.. Men nu har dem iaf fått uppleva lite RIKTIG sommarvärme ;)

 Vi hörs sen!! :)

Älsklingsbebisar!!





 Tänk att man är så otroligt stolt och glad över sina fina barn!! Det finns inget starkare än att bli mamma <3 Och vissa dagar är dom såklart så jobbiga att man skulle vilja slänga ut dom genom fönstret ;) Men det spelar ingen roll, ett fint litet leende så är allt glömt! Man älskar dem så att man kan spricka varje dag.. Gullungar! Sötnosar! Underbaringar! Vackra små prinsar som man vill pussa på helst hela tiden :) :) <3 
 Samuel är så busig, men också så glad och väldigt kärleksfull, rätt vad det är pausar han i sin vilda lek för att ge oss en puss eller kram <3 Gohjärtat vårat.. Han är så duktig på allt! Pratar så bra nu också så vi blir stoltare för varje dag :)
 Gabriel är en riktig liten solstråle, har är så snäll och nöjd och glad, nästan hela tiden! Lilla vän, han är så glad bara han får vara med och får mat såklart :) Han är också väldigt mysig, vill gärna kramas, känna på ansiktet och pussas med stor blöt öppen mun :D Gullesnutten våran! Det är våra prinsar det, som vi är så glada över att få ha hos oss varje dag.. <3

 Nu ska jag lägga mig, är såå trött!! Det tar på att vara 3-barnsmamma :P



Äntligen!!!

 Nu har jag kortläsaren i hus :D Underbart! Lite lugnare med abstinensbesvären efter min egen kamera då! Vi har haft full rulle här heela dagen!! Först lite sightsing med barnen, glass och såna saker :) Sen sov våra små middag och eftermiddagen har spenderats på Furuvik!! Samuel och Christian har badat med pappan sin medans jag och Gabriel har myst uppe på land! Samuel har ju haft nästa 40 graders feber fram tills imorse men nu udag har han tempat 38 så vi är på bättringsvägen, nu är det lillebror som tempar strax över 38 så han är väl smittad, men jag hoppas den inte är stigande..
 Nu har Gabriel slocknat, Samuel och Christian sitter i soffan framför barnTv och vi ska ordna lite kvällsfika här när Samuel också somnat :)

 Här är några bilder från idag.. Väljer att inte lägga ut bilder på C då jag inte vet om hans mamma samtycker!


















 Härliga sommardagar!!

 Nu kvällsfika och sen sängen!! Imorgon åker vi och firar en liten 1-åring :) Nellie har födelsedagskalas så det ska bli jättemysigt!!

 Puss och godnatt! :))

Dansar runt! Våran lilla Samuel ställer si...

img_5972 (MMS)

Dansar runt! Våran lilla Samuel ställer sig rätt vad det är och dansar loss lite, med eller utan musik. Härliga unge!!

Jag blir såå GLAD när jag får följa med i ...

img_3885 (MMS)

Jag blir såå GLAD när jag får följa med i bilen :D

Ville bara in och hälsa er en trevlig lörd...

img_0077 (MMS)

Ville bara in och hälsa er en trevlig lördag!! :) nu äntligen tar bi en sväng och införskaffar kortläsare, då ska ni få se på andra bullar ;) puss på er

Grattis älsklingsmamman och mormorn på 60årsdagen!! :)

 Ja min mamma blir faktiskt 60 år idag! Fastän man inte alls kan tro det på långa vägar,, hon är så fräsch och fin så :) Kanske har lite att göra med att hon driver en frisersalong inne i stan, då måste hon ju se lite pigg ut :)
 Så grattis mamma, även om du inte har en dator och skulle varit född i en kolmila för 100 år sen så skriver jag grattis här ändå! Du är oteknisk och måste stanna efter vägkanten för att kunna svara i mobilen ;) Men du är lika söt ändå :) Du sjunger och dansar ibland så att folk som inte känner dig tror nog att du är lite tokig ;) Men vi känner dig ju och vet vilka ryck du får!! Du är en glädjespridare! Du är en unik person, glad, social, väldigt omtyckt och för oss helt underbar såklart!! Jag älskar dig och dina små barnbarn älskar sin kära mormor och Tom Are älskar sin svigermor. Puss min fina mamma!! Jag är så glad att jag har dig :)  

Ni märker nog att jag inte har tid till 100% för bloggen just nu!! Det är för att vi har finbesök som sagt :) Idag kom även Christian med flyget från Trondheim så i helgen får jag äran att vara bonusmamma också vilket känns väldigt mysigt :) Samuel och Gabriel får även njuta av att ha sin storebror under samma tak!! Samuel är såå förtjust i sin storebror, han busar med honom, kramas och pussas med honom hela tiden. Så gulligt är det, man ser verkligen att Samuel minns honom från sist vi sågs i vintras :) Synd bara att det inte blir så ofta som vi vill.. Men nu får vi ta vara på den tid vi har som sagt! Idag har jag och Inger varit på en liten shoppingrunda när Tom och Idar hämtade från flygplatsen! Gabriel fick ett så fint bäddset från Inger <3 Ska visa bild sen för det är jättefint verkligen :D Jag har fortfarande inte fått tag i en kortläsare, vi var inte på såna ställen idag men imorgon provar jag lyckan igen! Jag har ju som sagt Idars kamera nu och fotar med om dagarna :) Imorgon blir det nog ev en stadentur, sen eftermiddagen ska vi nog spendera dagen i Furuvik så att grabbarna får lite trevlig stimulans..

 Jag önskar er alla en trevlig helg! Hoppas nu njuter med familj och vänner! :)

På shoppingtur!! Jag och Ts syster Inger h...

img_0628 (MMS)

På shoppingtur!! Jag och Ts syster Inger har begett oss på lite shopping! :) nu har vi ätit lite lunch och fått i Gabriel lite näring. Trevlig fredag alla :)