En fullspäckad dag!

Just nu far vi åt olika håll, kors å tvärs för att ordna allt innan vi ska åka! Samuel är lämnad hos sin gudmor, Gabriel ska till sjukhuset för en ordentlig provtagning! Jag ska också hinna med ett möte om hur vi ska hantera Samuels reaktion på bilbranden. Sen ska vi packa klart det som påbörjades igår. Ojoj, tänk att jag alltid lyckas stressa upp mig, det är väl för att det är tusen saker i luften med oss jämt. Men det här går nog bra det också :) jag längtar efter mina godingar därborta, även om jag alltid saknar mina godingar här hemma också <3

Godnatt!! :)

 Ville bara kika in och säga godnatt på er mina vänner :) Vi har full rulle här, vi har bestämt oss för att åka en sväng till Norge nu. Dels behöver vi mer än nåt lite luftombyte efter allt som varit i det sista, så ska vi intensifiera boendesökandet när vi är där.. :) Vi flyger redan på fredag, så det gick fort i svängarna. Vi kan inte vänta på att alla ska vara friska som mörtar här för i den här familjen lär vi ju få vänta tills fan löser av oss. Och det blir länge!! Så vi åker bara..
 Som sänt från ovan får Gabriel en akut provtagning imorgon så kan vi känna oss några hekto lättare när vi är borta för att slappna av lite.
 Vi hoppas det kan vända lite för oss nu! Om inte så får vi iaf umgås med trevliga människor därborta ett slag <3



 Kram på er! Jag hör av mig..

Skogstad!

Hittade lite fina kläder som jag skulle vilja ha till pojkarna med norska märket Skogstad! Vi har passat på att köpa lite när vi väl varit i Norge eftersom det inte finns här. Jättehärliga, lediga, bekväma vardagskläder som passar utmärkt till både inne och utelek. För mig perfekta dagiskläder :) Och det bästa är att det faktiskt är väldigt bra priser på det märket! Utekläder är billigare i Norge, varför vet jag inte!!
 Nu spanar jag ju såklart in pojkkläderna, men dem har superfina saker till tjejer också :)


Mysdress..


Fleece-set..


Sportig vårjacka..


Tunn parkdress "våroverall"

Få se om vi hittar nåt av dessa när vi kommer till Norge.. Vore perfekt till grabbarna grus att leka och busa runt i på vårkanten. Just nu längtar jag bort från den här lägenheten, bort från allt. Vi behöver lite luftombyte, bara pojkarna kan få bli friska så beger vi oss en sväng för att gå på visningar och så. Samt umgås med våra nära och kära som vi har därborta, vilket var alldeles på tok för länge sen nu..

 Ha en fin dag!!

14:e Februari!

Idag vaknade jag upp och kände mig totalt mörbultad, den här magsjukesvängen tog slut på all min energi och är nog det värsta jag varit med om :O Igårkväll var jag nästan beredd att ringa ambulansen för så fruktansvärt ont i magen hade jag! Precis hela dagen kämpade jag på med magknip plus att jag har två små prinsar under samma tak som är väldigt mamma just nu! Pappan duger lixom inte helt i alla avseenden och jag får vara tacksam att jag faktiskt har två armar ;) Två gnälliga barn med aggressiv ögoninflammation är inte så himla trevligt att ha och göra med, speciellt inte när man själv är så dålig att man bara ser dimma framför sig.

 Samuel har reagerat mer än vi trott på branden och är numera omöjlig att få att lägga sig i sin egen säng. Han som alltid bara funnit sig i det och trivts bra så länge nattlampan fått vara på. Nu kommer han upp oavbrutet och vägrar lyssna på vad vi säger, han vill bara vara nära mig, -mamma är det enda han säger.. :( Igårkväll fick jag snällt lägga mig bredvid honom i vår säng efter att ha kämpat med honom i nästan 3 timmar, då slocknade han som en stock och snarkade efter bara nån minut. Vad gör man? Vi märker på hela hans sätt att han är orolig, och han är för liten för att prata med om allt som hände, samtidigt som han är så medveten att han faktiskt förstod mer än vi kunde ana.. Stackars lilla tennsoldaten våran. Hela natten har varit orolig, jag löft över honom till egen säng mitt i natten men han kom snabbt tillbaka.. Han skulle gärna fått ligga med oss men han sparkas och drömmer så själv får jag inte en blund.

 Imorse vaknade jag upp av att jag trodde jag var brännhet av feber, men det var min lilla Samuel som låg tätt intill mamman sin och tempen visade 39.9. Så för att summera vårat liv idag, på alla hjärtans dag och allt, vi hinner inte ens reflektera över sånt! Vi försöker bara klara oss med nöd och näppe.. Vi är totalt orkeslösa båda två, längtar efter ett slut på all skit. Man är maktlös och kan inte göra något åt någonting alls utan får bara finna sig i situationerna som dyker upp!! Tur att vi älskar varandra till den grad vi gör, annars hade vi nog inte suttit under samma tak idag, efter alla våra motgångar.



Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag <3

Magsjuk mamma!

Här ligger jag nedbäddad och är tacksam att magsjukan drabbade mig nu, hur konstigt det än låter så är jag ju glad att åtminstone T är hemma! Jag känner mig så svag, och båda pojkarna har åkt på ordentliga ögoninflammationer :/ Samuel gråter och skriker om vartannat för att han inte får vara nära mig hela tiden. Han har suttit som ett plåster på mig sen efter branden. Min lilla prins som är så
medveten om allt som händer och sker. Nu har jag en liten önskan, en önskan att vi i det minsta i alla fall kan få vara friska?!?! Ingen vore mer tacksam än jag! Magsjuka är det värsta jag vet :O det är ju så hemskt! Och värre blir det när ligger för ankar och känner sig orkeslös i förhållande till sina barn. Gabriel är så ledsen hela tiden, vi skulle vilja få honom inlagd för observation så att dem skulle kunna undersöka honom ordentligt! Vi funderar på om det är möjligt att ett barn "bara" pga astma kan vara så dålig, hängig, ledsen precis varje dag. Veckor, månader, året... Om man visste! Vilken tur att jag har bloggen där jag kan skriva av mig lite, ibland funderar jag på att lägga ner den men oftast ändrar jag mig i sista sekund :)

Nu ska jag återgå till vilandet, om magontet kunde ge sig nån gång..

Kram på er!

Det här året..

 Det nya året som infunnit sig och är precis i startgroparna ser bara grumligt ut just nu, det är ofattbart att allt kan hända just oss. Idag vaknade Gabriel upp helt igensvälld och illröd i ögonen, en helt vanlig men ilsken ögoninflammation. Om vardagen och allt runtomkring hade varit tillfredställande så hade nog ingen av varken mig eller T reflekterat speciellt mer än att -Ja det var ju tråkigt men vi får åka till hälsocentralen bara! Nu blir varje motgång så tung, Gabriel gråter när vi tvättar honom och är allmänt hängig och gnällig. Vi har så otroligt mycket att ta tag i, dels boendesituationen som vi kämpar på med, sen bilbranden och allt med papper, sen en hel del annat i bagaget. Men vi får aldrig chansen känns det som..
 Vi båda hoppades på nya friska tag nu, men det ser fortsättningsvis mörkt ut :/ Jag har så många frågor som är obesvarade kring Gabriel, varför är han utan undantag sjuk jämt?? Är astmabarn så otroligt krävande och skriker och gråter?? När tar det slut och blir bättre?? Hur länge orkar jag hålla huvudet ovanför vattenytan??
 Både jag och T gör allt för Samuel och Gabriel, alt man kan i sin makt ör att dem ska ha det så bra som möjligt, för att alla behov ska tillgodoses, men ibland känner vi oss lurade (bör tolkas på rätt sätt) var tog vårat liv vägen, oss. Vi har nog just nu stort behov av varandra. Jag önskar att vi fick chansen att rå om varandra en stund, det hinns inte med riktigt mitt i allt kaos..


Igår ute i solen <3







 Kram på er!!

Kvällskvisten!

Nu har vi kommit hem igen och Samuel slocknade som en sten efter vällingen :) Gabriel hann jag precis in och smeka över kinden innan han slog igen sina blå-gröna <3
 Nu är det alltså lugn och ro i stugan, jag ska sätta på lite te och spana in på finn.no och se om det är några som lagt ut lite annonser såhär en söndag! Vi får hoppas :)


Bröderna har ett allvarligt snack vid lunchen :)


 Som i 9 fall av 10 slutar med leenden och skratt <3

 Kram på er!!

Hos vänner :)

Vi är hos Denice, Pär och Thea på en liten eftermiddagsdejt. Mysigt! Vi har även blivit bortskämda med Porterstek som var jättegott!! :) Samuel å Thea har donat med lite pärlplattor men jag insåg snabbt att min 2-åring fann det mer roande att dem hamnade på golvet än på plattan :P

Lugn stund!

Morgonbestyr!

 Här gjorde pojkarna morgon strax innan sex och vi har hunnit upp och äta frukost och klätt på oss vid det här laget. Jag har sovit oroligt för klockan ett inatt så bankade det som bara sjutton på våran port, vi bor ju på botten och det kändes inge kul alla, det lät som om någon höll på att sparka in porten totalt :O Det slutade med att dem bankade jättemycket på vårat sovrumsfönster så att Gabriel vaknade, sen bankade dem på Samuels som redan är lite smårädd av sig och fick panik. Vad fan är det för fel på folk?? Mitt i natten.. Jag ringde störningsjouren så dem kom hit på några minuter. Sen drömde jag massa otäcka saker om att dem bröt sig in här för att dem blev förbannad då jag hade ringt.
 Det är det som är nackdelen med att bo på botten, och hade jag varit ensam i lägenheten så hade jag nog dött :P

 Just nu sitter Gabriel och tittar på Drömmarnas trädgård, han är inge pigg alls idag och T är chockad över den försämring han ser bara efter 2 veckorna han varit borta. Fortsätter han hosta och gråta så här idag så får vi åka in med honom så att han får andas.. Lilla vännen våran <3
 Samuel står och diskar i godan ro, han uppför sig lite annorlunda efter branden. Får utbrott titt som tätt här, jagar mig och "letar" efter mig hela tiden. Han som varit blöjfri sen innan jul har kissat på sig anta gånger nu också. Hoppas minnet bleknar för honom snart så att han slipper känna sig orolig. Jag själv trodde att han var för liten för att få med sig vad som hände, men han kände nog av min panik mitt i det hela :(




Ha en fin söndag alla!! :)

Lördag!

 Idag är en dag med massa känslor, för det första är ju pappan i hemmet tillbaka där han hör hemma ;) Och det är både jag och pojkarna glada över <3 Men vi har även överlämnat våran lilla (stora) familjemedlem Raymond till en annan familj. Det är jättejobbigt för oss att skilja oss från honom just för att han är en familjemedlem för oss :( Usch, men vi måste tänka på att vi gör det för Gabriels skull, så att han ska kunna få må bättre. Han är ju så dålig i luftrören stackaren..
 Vi har egentligen inte gjort något speciellt idag, bara återförenat familjen <3 Städat och plockat lite här å var som nöden krävde efter 2 veckor som ensamstående ;) Så. har vi haft Lisse å Matte här på besäk en sväng! Mysigt!!
 Nu sover Gabriel, Samuel äter smörgås och blir nog inte uppe alltför länge han heller, en lugn lördag...






Lilla Gabriel idag som inte alls varit så pigg, jobbig i andningen <3

 Fortsatt trevlig helg på er :)

Vår bil!

Såhär ser bilen ut efter branden :( Det är otäckt att inse att det här händer på bara minuter, innan brandkåren hade kommit fram så fanns det ingenting alls att rädda..









På bilderna av sätena så ser man ramarna av bilstolarna :( Jag är så obeskrivligt tacksam att jag fick ut mina barn ur bilen <3
 

Droppen i bägaren.

Igår hände det en olycka när jag och pojkarna var på väg hem från Gävle, jag var så nästäppt och kände nog inte när det började lukta rök förrän det började ryka in från fläktsystemet. Innan jag ens hann stanna bilen var den rökfylld och jag fick panik ur för att lossa pojkarna som börjat hosta bak i sina bilstolar. Innan jag fick ur dem ur bilen slog det lågor ur fläktarna inne i bilen och jag minns inte ens vilken unge jag fick ur först. Vi stod på 76:an så jag höll i båda ungarna i famnen för att jag var rädd då bilarna körde fort förbi! 2 bilar stannade snabbt och kom till undsättning och jag fick sätta mig i deras bil med pojkarna och åka bort från vår bil en bit då däck efter däck sprängdes. Jag har inte ens hunnit reflektera och fatta vad som har hänt än tror jag, T kom precis hem så han har hoppat i duschen. Har varit och fotograferat bilen, eller det som var kvar rättare sagt :/ obehagligt att se hur snabbt det kan gå.. Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt med mina små hjärtan :(

Bilder från igår..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2424711/images/2012/pic_188736311.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2424711/images/2012/pic_188736335.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2424711/images/2012/pic_188736357.jpg" class="image">

En onsdag!!

 Dagen idag har varit otroligt lång, jag börjar känna mig ledsen och nedstämd. Inget går på räls överhuvudtaget just nu och Gabriel blir allt sämre. Han har tre olika mediciner insatta för astman, Airomir, Flutide och Singulair men ingenting tycks lindra hans besvär :/ Eller så är frågan om han vore ännu sämre utan dem, prova tänker jag inte göra.
 Idag har jag haft kontakt med Gabriels barnläkare och nu kommer jag få vabba med honom på obestämd tid. Jag önskar att dem kan komma fram till vad dem kan göra för att hjälpa honom så att vi får en normal tillvaro snart. Jag känner mig totalt värdelös och otillräcklig som mamma just nu när Gabriel kräver allt och mer därtill, vi har ju Samuel också som behöver sitt. Usch det känns så tungt! Jag känner att det blir alltför påfrestande att vara ensam med barnen om Gabriel ska vara så dålig, jag räcker absolut inte till :(
 På allt som har varit den här veckan med trasig bil, inget har funkat som jag vill, så ringer dagis idag och jag får hämta en magsjuk Samuel :O Vi ligger väl deckade alla tre imorgon säkert.

 Jag är säkert värdelöst tråkig just nu, men det är så tungt och det är såhär jag känner. Livet är inte alltid så lättvindigt, men förhoppningsvis så ljusnar det och blir bättre snart, annars tar det knäcken på mig :(


 Mitt lilla hjärta idag som slappnar av framför Drömmarnas trädgård <3

Godnatt på er!

Maktlöst!

 Idag strax efter att jag tittade in här i bloggen så ringde dem från dagis, igen! Sa att Gabriel blivit sjuk, hade 38 i feber.. Att han bara skrek och grät :/ Men när jag kom kändes han enligt mig inge varm och jag förklarade att han kan bli varm och så när han blir ledsen och upprörd, precis som att barn också kan få en lektemp på graderna där runt omkring. Gabriel är ju som ni vet inte helt bra, han har astma och det påverkar honom. vi har ännu inte fått en medicinering som jag tycker kan hålla honom helt i skakt :( Han kan vara väldigt jobbig och krävande, och även om man vet att han har det svårt så är man ju inte mer än människa och blir irriterad av och till.
 Några gånger nu så har dem nämnt att han inte klarar att vara ute (det går hand i hand med astman) och att dem måste vara en person bara på honom. Det är så jobbigt för mig att känna att han på något vis blir som en belastning :(
 Idag när vi kom hem så hade han 37.6, alltså ingen feber, egentligen ska dem ju ha en feberfri dag hemma, men eftersom han varit feberfri hela eftermiddagen här så funderar jag på att lämna honom imogon ändå :/
 Jag känner mig maktlös över för hur jag ska förhålla mig till allt runt honom. han har jobbigt med andningen och vid minsta ansträngning så börjar han hosta hysteriskt och det skäller i den lilla bröstkorgen. Vi har nu 3 olika mediciner insatta för astman men inget hjälper..
 Jag vet inte hur det funkar med allt men inte ens jag som mamma kan vara ute med honom när det är så här kallt för hans luftvägar tacklar det inte :( Och på dagis är dem ju ute, nästan varje dag!! Ja, ni fattar, tungt bara med andra ord. Jag vet inte vad man ska göra...

 Nu ska jag sova iaf! Godnatt på er --(--@

Lekfullt!

Efter en hektisk morgon som startade 04.10 härhemma :O men en Gabriel som hostade å hostade, fick välling men inte kunde komma till ro så har mamman satt sig ned i soffan en stund med en kopp te :) Grabbarna är lämnade på dagis och Gabriel var så trött att han med all säkerhet slocknade i sin dagisfrökens famn när jag gick! Samuel fann snabbt sin bästa kompis och sprang in och lekte :) Härligt att se..Dock så funderar jag på om den där koppen med te smakar bättre när pojkarna lyser med sin frånvaro eller näår dem leker och stojar runt fötterna på mig <3 
 
 Första veckan som ensamstående är avklarad och jag har insett att jag inte tänker försöka vara en supermamma, så imorse åkte jag till dagis, med håret på skaft, iförd endast pyjamas och skidställ utanpå ;D Ja, och det gick ju bra! Inte ens en konstig blick!! Så istället för att veva omkring här i all panik på morgonkvisten för att ändå sluta upp med två olika strumpor så åker jag numera i pyjamasen! Frågan är bara hur jag gör på sommarhalvåret, det återstår att funderas på!!





 

 Nu ska jag plocka och dona med lite här så att hemmet åtminstone ser ordentligt ut :) Sen kanske det blir en promenix!! Man vet aldrig! Ha en bra dag alla :))

Nyklippt liten prins <3

Delfinen :)

image description
image description
image description

 Hej på er :) Här har vi precis kommit hem från en förmiddag på leklandet, jag Samuel, Gabriel, Johanna och Alva! Mysigt tidsfördriv, Samuel är ju så stor att jag knappt ser skymten av honom när vi är där. Det tåkiga är att det inte alls fungerar så bra med Gabriels astma :/ Han är så lycklig och glad, springer å skrattar men så får han jobbigt med andningen och hostar hysteriskt :( Så honom kan jag nog inte ta med nån mer gång innan dem kan börja medicinera honom på rätt sätt. Just nu har han 3 olika mediciner, men ändå är han långt ifrån bra!!
 Nu sover Gabriel, Samuel ville inte sova idag och kunde inte så jag börja finurla lite på om det börjar bli dags att hoppa över middagsvilan snart, även om jag ska medge att det är väldigt skönt med den enda stunden på dagen man får lite lugn å ro ;)

 Nu återstår en eftermiddag i lugnets tecken, bara njuta av mina underbara pojkar, och sakna min underbara älskling <3 En vecka kvar tills han kommer hem och jag kan krypa upp i famnen på honom :) En lång vecka.. Det är ju så otroligt kallt här, 15- och Gabriel kan inte ens vara ute i sån här kyla för han bara hostar så mamman får ont i bröstkorgen. Vi får hitta på annat trevligt, tur att jag har så fina vänner att omge oss med :)

 Ha en fortsatt trevlig helg!! :)

Ojoj!!

Hej på er :) Som ni märker så lyser jag med min frånvaro härinne. Den här veckan har inte alls gått som jag har tänkt mig. På nåt sätt!! Jag känner mig verkligen otillräcklig och inte alls som den supermorsan jag vill vara :P Men till stor del handlar det om allt runtomkring. Sen så har veckan varit pest och pina för att biljäveln inte startar, värmen har pajat och jag har ingen aning om nåt. Jag har fått starthjälp hela veckan för att kunna skjutsa ungarna till dagis och slippa gå nästan en mil på morgon och eftermiddag :/
 Nu har jag skaffat ett nytt batteri och bett en snäll granne att byta ut det gamla och spänningen är olidlig för att se om den startar imorrn.. Usch, internet och tv har krånglat hela veckan och igår var jag utan helt, vilket gjorde mig handlingsförlamad!
 Gabriel har varit extremt jobbig hela veckan, även fastän jag vet att han har jobbigt med andningen så är man ju inte mer än människa heller och irritationen går inte att undvika. Mycket klagan från min sida men jag känner att jag skulle vilja att allt in vardagen bara kunde få fungera för mig och att jag kunde få fokusera på barnen istället i lugn och ro. Men jag har inte nåt att bevisa för någon, jag tycker faktiskt att det är jobbigt just nu.

 Och jag hoppas verkligen att det kommer lösa sig med boende snart. För jag vill inte vara ensam två veckor och ha sällskap en, sen samma visa igen. Det är ju som att vara ensamstående till stor del. Hoppas vi kan lösa allt snart så att man kan få lite positiv energi..

kram på er!! Jag återkommer när tillvaron är lite ljusare ;)