Onsdag!

 Idag är det mitten på veckan och min favoritdag när det gäller tv-program iaf :) Ikväll går det ju två förlossningsprogram vilket jag trivs bra med att sitta och spana på!! Barnen har jag lagt för en liten stund sen och dem slocknade i lugn och ro så nu blev det plötsligt tyst här i lägenheten. Man fattar inte hur mycket liv dem kan föra förrän dem sover ;) Jag har varit iväg och spanat in lite tomter som finns i närområdet här och drömt mig bort lite. Det finns ett ställe en bit härifrån som heter Falludden och jag blev faktiskt lite positivt överraskad av det. Det var också helt tyst och stilla där då man inte ens hörde bilarna. Och så ligger tomterna väldigt nära vatten med små stränder längs hela kanten vilket var supermysigt. Fast egentligen skulle det vara skönt att bo lite för sig själv också, i ett fint gammalt hus så kan man starta dagen med att elda lite i vedspisen ;) Fast då skulle jag väl bli alldeles för mörkrädd av mig, jag som är skitfjantig när jag är ensam. Tur att jag har min älskling och småpojkarna! Och en stor hankatt förstås :) Förutom den lilla utflykten tillsammans med Jenni och Gabriel så har det varit en relativt slapp dag, utan måsten och utan bekymmer. Helt ointressant dag men väldigt skön. Nu ska jag ordna lite kvällsmat till oss och sen ner i soffan och bara sitta där tills jag placerar mig i sänghalmen :)




 Min minstingprins idag :)

 Kram på er!!

Liten bebbe övningstraskar runt möblerna :)

img_6748 (MMS)

Liten bebbe övningstraskar runt möblerna :)

Hej på er :)

 Nu är jag åter tillbaka i hemmet och soffan med mitt hjärta!! Har haft en fullspäckad dag med att träffa lite vänner som sagt och avslutade kvällen med att gå ut och äta med Denice :) Jättemysigt! Egentligen skulle det vara kul att spela in samtalen man har :D Gud vad tjejer pratar med varandra alltså!!
 Jag har lite panik faktiskt, Gabriel är ju åtta månader och jag inser att det är dags att verkligen börja planera igen! Jag är en person som mår väldigt bra av rutiner och en bra planering så att inte allt hamnar på sniskan, ännu viktigare sen man fick barn!! Det jag ska göra är att hoppa på sjuksköterskeutbildningen på högskolan som jag är helt klar för, sen måste man jobba i ett år tror jag, sen ni, då blir det inriktning BARNMORSKA :D Fattar ni vad sjukt spännande jobb, iaf jag tror att man aldrig någonsin kan tröttna på det jobbet! Det passar mig!! Jag har vetat att jag vill bli det sen jag gick på gymnasiet, men sen har det hänt mycket. Och tur är väl det eftersom jag nu sitter här med världens underbaraste sambo, och två gemensamma söner <3 Jag har hunnit resa, Mycket! Även jobbat i London och i Norge vilket känns som en otrolig erfarenhet och som bara är ett plus för mig att jag hunnit med nu när livet plötsligt har tagit en sån vändning! Och självklart ska jag utbilda mig till det jag verkligen vill, men jag känner mig inte helt redo än. Jag vill verkligen vara helt redo!! Och det innebär nog att jag vill umgås med mina små och kanske jobba lite med något nytt först. Vi får se, jag måste iaf börja planera på allvar :)

 Men inte nu, nu blir det ligga raklång på soffan i älsklingens famn! Puss

Förmiddagsdejt!

 Nyss hemkomna, jag å båda barnen plus en mormor som ville följa med och hämta Samuel på dagis :) Jag och Gabriel har umgåtts med Hannah och Majsan å deras döttrar, Hannah dukade upp en sen frukostdejt, mysigt! Barnen har lekt lite på varsina håll och vi har pratat strunt.. Nu ska vi dricka lite kaffe igen, livets dryck ;) Bara ta det lugnt resten av dagen.

 Några bilder blev det...


 Sen frukost..

 Lite lek..

 Gabriel tittar på film i sötaste stolen :)

 Min lilla trötter som får nya tänder..

 Finaste Vera..

 Finaste Nellie..

 Få se om vi hörs senare :) Puss

Nöjd och glad mamma!

 Dagen idag har varit helt i min smak faktiskt :) Känner mig lycklig över mycket trots alla motgångar vi stött på under tiden vi haft ihop. Vi har även fattat ett gemensamt beslut, men det behöver jag egentligen inte ens nämna här eftersom ni inte får veta något om det, än iaf ;) Men man kan ju få retas lite!!
 Inga bilder idag i bloggen, men vi har ju som sagt haft Samuel och Gabriel hos mormor och R och vi har inte haft tid med några fotoshoots idag! Jag får blogg bättre en annan dag :)
 Imorrn ska Samuel på dagis och jag ska ta med mig Gabriel till Hannah en sväng tänkte jag och så får vi se vad dagen erbjuder. Mamma har semestervecka så jag antar att hon vill ägna lite tid med småpluttarna, på torsdag blir det övernattning för Samuel där iaf :) Då får Gabriel njuta av lite egentid med sina föräldrar! 
 Neej, jag får nog återkomma när jag har nåt vettigt att säga ;D

 Puss på er 

Barnfritt!!

 Nu ska vi strax åka och lämna Guldpojkarna till mormor och R :) Bara vi några timmar! Igen, börjar vi bli bortskämda? ;) Det blir mysigt, få se vad vi hittar på,, jag och min fina älskling! Ser ni två fjantisar som beter sig som nykära tonåringar med allt som hör till, hångla hålla handen! Ja ni vet :P Då är det bara Vi som njuter av att vara ensamma en stund.

 Puss så länge!!

Jag vill..

Man vill så mycket hela tiden, jag skulle vilja ha en symaskin, gå en kurs för att lära mig sy på riktigt. Sy påslakanset och lapptäcken till pojkarna. Jag skulle så gärna flytta till ett hus med min älsklingsfamilj, ett hus som går att ordna helt efter vårat tycke och smak. Jag skulle vilja ha en helg, en hel helg på hotell med min älskling. Bara han och jag och en hel del mysigheter. Jag skulle också vilja vara gravid igen, för mig en helt obeskrivligt underbar tid som resulterar i nåt ännu mer fantastiskt. Jag vill gifta mig, helst på gården till vårat eget hus, med någon av barnen som ringbärare <3 Jag vill också gå en matlagningskurs i framtiden, lära mig mer om allt. Jag skulle vilja lära mig sticka, sticka fina personliga tröjor åt våra små. Men mest av allt vill jag ha min familj hos mig, att vi får vara friska och må bra. Omge mig med människor som gör mig lycklig. Livet är väldigt skört, det blir man påmind om när någon nära försvinner. Ta vara på varandra och Livet.

Tandsing nr.3

 Nu har vi nog kommit på varför Gabriel är så förkyld för idag så ser man spetsen på tredje tanden, en liten hörntand :) Han är ju lite gnällig nu en period och det kan ju bero på så mycket. Vi skyller allt på tänderna och hoppas på att få tillbaka lilla nöjdingen inom kort, fast han är lika go ändå såklart och lagom vild ;) Idag har han "lärt sig" att sätta sig medvetet från stående position, men blir lika besviken varje gång han inser att han sitter på rumpan igen.
 Idag har vi betat av lite höst och vintershopping, det går sakta men säkert framåt! Gabriel har en overall vilket känns som en enorm lättnad eftersom alla storlekar sinar redan nu, i AUGUSTI ja ;) SÅ det gäller att vara ute i tid! Samuels overall har vi gjort en internetbeställning på så den kommer lite senare. Vi hittade även ett fodrat regnställ till Samuel också och allt är från Didriksson! Samuel hade en Didriksonoverall förra året i en modell som jag inte var helt nöjd med så i år har vi provat på båda pojkarna innan vi köpt och det känns bra :)






 Samuels vinteroutfit! Jag älskar färger och det här kommer bli jättefint till hans stora gröna ögon :)

 Hittar ingen bra bild på nätet på Gabriels overall, den köpte vi på Barnens hus. Men ni får se den imorgon kanske så får jag fota den. Nu blir det te i soffan och planering på hög nivå, mamsen och R ska shoppa husvagn imorgon och vi får gärna låna den för lite äventyr! Vi funderar på Norge, kändes lite tungt sist vi var där. Jag vill tillbaka och träffa saknade vänner och så vill vi införskaffa ullkläder till pojkarna som nästan knappt existerar över Svenska gränsen. Vi får se hur stor husvagnen är egentligen ;) Om vi kan klämma in oss. Det vore rätt mysigt ändå, en liten familjetripp. Vi får se..

 Godnatt på er, ikväll blir det tidig kväller eftersom Gabriel ville kliva upp kvart över sex imorse ;)

Lillebror och storebror matchar varandra i...

img_4148 (MMS)

Lillebror och storebror matchar varandra idag i outfits topp till tå från Polarn&pyret :)

En kakfjäskare i farten ;)

img_5705 (MMS)

En kakfjäskare i farten ;)

Morgonhäng i soffan :)

img_0367 (MMS)

Morgonhäng i soffan :)

06.15

 Det är en rätt okristlig tid enligt mig och idag vaknade Gabriel just den tiden för att inte ha några planer alls på att somna om en stund. Antagligen beror det på att han känner sig så täppt när han vaknar, lillgrynet. Här utanför känns det i luften att det är höst på ingång och då är det egentligen rätt mysigt att kliva upp tycker jag. Två år i rad har jag ju varit gravid den här tiden på året och det saknar jag, jag har alltså gått in i 6:e månaden med små prinsar i september och haft riktiga gravidkulor båda gångerna :) Dem tiderna vaknade jag oftast jättetidigt och gick upp och drack massa te. Om jag får bestämma så blir det inte många år tills det blir bebisverkstad igen och älsklingen är med på noterna utan tvekan, vi vill båda ha en stor familj <3

 Nu ska jag sätta på kaffe här, och göra Samuel klar för dagen.. Gabriel är redan tvättad och påklädd så tidigt som han ska upp ;)

 Ha en fin söndag alla!

Matglad?

 Jag har alltid tyckt om mat, äter i princip det mesta och frukost älskar jag. Som jag nämnde i nåt tidigare inlägg så har matlusten börjat krångla mycket från min sida, just nu existerar den inte. Ingenting är gott och jag blir inte sugen på något heller :( Tänk så tråkigt det blir, och min älskling försöker förgäves med alla sina förslag men inget lockar mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, tror jag ska ringa vårdcentralen på måndag och se om man kan få nåt matlusttriggande utskrivet. Jag vet att jag borde äta, främst för att hålla energinivån på en bra balans eftersom man måste orka en del med två så små men även för att inte gå ner i vikt. Det vill jag inte då blir jag som en planka :P

 Vi har iaf haft lite egentid där vi begav oss en sväng till Jenni och Mange på lite kaffe och pratstund i solen :) Sen åkte vi hem och försökte hetsa undan lite stök och jag hann dammtorka av en hel del, Jäklar vad det går undan när vi är utan ungarna ;) Barnen hade till min stora förvåning skött sig alldeles ypperligt och en halvtimme in i cirkusföreställningen slocknade Gabriel utan ett knyst :) Samuel hade applåderat lyckligt åt djuren och konsterna dem gjorde men var väldigt skeptisk för en inte alltför barnvänlig clown med lång näsa :P Mamsen var lite orolig ett tag att det bara skulle bli gnäll av hela historien då båda två är förkylda men det gick över förväntan! Tack igen Lisse och Matte för att dem fick följa med på sin allra första cirkusföreställning !! <3 Jag blir så glad över att vi verkligen känner att dem vill vara med Samuel och Gabriel, vill ha dem med och frågar om dem får låna dem. Det känns tryggt att ha dem hos er :) Puss på er!!!!!


 Så kom två nöjda gladkillar hem och slocknade på tvärten :)


 Trotsar tröttheten lite och varvar ner till Emil i Lönneberga :)

 Nu ska jag krypa ner under en filt här och hoppas på nåt spännande på tv:n!!

 Kram på er

En som ska iväg på cirkus! Nu åker vi mamm...

img_8415 (MMS)

En som ska iväg på cirkus! Nu åker vi mamma!!!!

Cirkusdags!

 Nu sover S och G sin lilla middagsdupp! Efter det blir det påklädning och så beger vi oss för att lämna över dem till sina gudföräldrar, som jag nämnde igår så ska dem ju på cirkus idag! Allra första gången på cirkus, i tidig ålder tycker jag.. Samuel 21 månader och Gabriel 8 månader :D Hoppas dem sköter sig fint, eller allra helst inte blir rädda. Dem har ju en förkylning båda två så lite hostigt och snorigt är det, jag och älsklingen har övervägt om vi ens ska släppa iväg dem idag. Men när Samuel går på dagis så är det oftast nån förkylning i luften här hemma så då skulle vi ju aldrig kunna göra något eller skicka bort dem. Och vi som inte har så många runt oss uppskattar så otroligt när vi får några timmar egentid, även om vi älskar små gullena våra långt och brett ;)

 Nu ska jag packa lite extrakläder och lite snacks till dem och sen blir det nog en kopp kaffe och lite Mama, jag hade inte tid med tidningarna igår.. Hur ska jag ha tid med det när jag har en underbaring i soffan bredvid mig ;D

 Trevlig lördag på er!

Jag och min älskling under Norgevistelsen :)

img_4350 (MMS)

Jag och min älskling under Norgevistelsen :)

Kärleken är evig när vi har varandra..

 Idag är ytterligare än dag i mängden då jag ignorerar att hemmet behöver en genomgång och en uppfräschning :) Det finns ju betydligt mycket roligare saker att sysselsätta sig med om dagarna cå jag kör vidare med.. Dammtussarna under sängen är änglarnas tofflor ;D
 Så idag har vi alltså varit på Tropicanaland och badat med gullguttene, mycket uppskattat av båda två som är riktiga badnymfar :) Heelt färdiga var dem när vi satte oss i bilen och åkte hem, sen lite soffhäng med välling och bums i säng. Nu sover dem sött och jag ska bara ligga plakat och läsa Mama och Veckans nu eller vad den heter! Städningen den tar vi en annan dag, imorgon ska små älsklingarna få åka med Gudföräldrarna på Cirkus :) Fattar ni vilka härliga gudföräldrar dem har eller?? Hoppas dem sköter sig och inte blir skräckslagna av allt ljud å clowner å elefanter :P Mamman skickar med lite mutmedel.. Nu återgår jag till att göra ingenting resten av kvällen och hoppas att min stora älskling är öppen för lite mys <3

Idag..


 Guldbröderna <3










 Och som ni ser är pappsen fotograf här :P


 Hoppa ner från kanten!!!!! Nu!!!


 Blir det nån bild eller?? :)

 God fredagskväll alla fredagsfirare!! Puss


19.05

 Såhär dags härhemma sover våra små, vilket är väldigt härligt för oss även om man älskar dem ;) Och sen sover dem hela natten, oftast, Gabriel kan vakna till lite ibland speciellt som nu då han har en sån hosta. Idag var vi till hälsocentralen med honom för att få nåt hostdämpande och hon tyckte att hans andning var ansträngd så vi fick hostdämpande och luftrörsvidgande till honom. Jag har inte märkt nån skillnad än men det kan ju ta lite tid..

 Här är Samuels nya älgmössa :D Fiin va?? Söt om inte annat och allt klär en liten skönhet!! Finns på Lindex för 129:-




 Nu har jag nyss haft ett lååångt samtal med Denice, min älskling :) Tänk att när man får barn hinner man inte med att umgås med sina fina vänner på samma sätt som förr, men man älskar dem precis lika mycket för det! Och har så många minnen :D Nästa vecka blir det tjejdejt stumpan min <3

 Nu, hänga tvätt, fortsätta min overalljakt på nätet medans älsklingen svär över en Rosenborgmatch :P Sen har vi köpt lite gott kvällsfika så lite tända ljus och en mysstund får bli av innan läggdags <3

 Imorrn.. Hmm, då tror jag och hoppas att Gabriel har sovit bort sin hosta så att vi kan ta med smågrabbarna till Fjärran och bada lite :)

 Kram på er fina :)

Joha!

 Nåt jag saknar här i Sverige är Name it och Johas barnkläder.. Jag kikade just in på Joha.dk och hittade superfina ullkläder som jag skulle vilja ha till Gabriel :)


 Heldress i ull, ser superskön ut :)


 Mysigt tvådelat ullset med snöflingemönster :) Kan inte bli sötare på vintern!!

 Åh.. Han skulle bli så gullig i dem :D

 Jag stör mig dock på att Joha inte har en egen webbshop, letar och letar här men jag gör det nog förgäves tror jag. Ingen av dem som säljer Joha verkar ha deras nyheter :O Konstigt!! Vi får ordna det när vi åker nästa gång! 

 Nu blir det lite mat!!! :))

 Puss

En liten vackring bara :)



:)

Liten sjukling!

 Gabriel har sån hård otäck hosta, stackars lilla vännen våran. Ikväll har han feber och är lite kinkig så jag undrar om det kan vara tänder som fortsättningsvis spökar.. Men nu har han fått lite näsdroppar och alvedon här eftersom jag tror inte hostan är så behaglig i hans lilla bröstkorg, så lite välling på det och nu sover båda småttisarna sött i sina sängar! :)
 Jag å Majsan å Hannah har haft en mysig förmiddag som gick lite för fort innan det var dags att hämta upp både Samuel och Vera på dagis.. Men lite fick vi shoppa iaf! Så nu ser det lite bättre ut i garderoben hos smågrynen. Mamman och pappan fick stå över även idag vilket inte alls är för ovanlig nuförtiden. Men det får bli en senare fråga. Jag har överlag inte alls mycket till höst, vinter och utekläder eftersom jag inte behövt vara ute och rulla mig i snön med små barn tidigare ;) Älsklingen min har klagat sen vi möttes på det så i år har jag lovat att verkligen satsa på det och strunta i allt annat så att vi alla kan vara ute i snön i vinter!

 Nu sitter vi i soffan och slappar, mamma har skämt bort oss med hämtmat i form av Tre små rätter ikväll så vi slapp stå vid spisen idag iaf :) Så fick hon mysa med Samuel och Gabriel som hon längtat efter när vi var borta.. Livets efterrätt som hon kallar det <3 

  Batteriet på kameran dog precis, annars hade ni fått se vad jag hittade idag! Bl.a en supergullig mössa till Samuel som Majsan och Hannah skrattade lite åt :) Men den var supergullig på!! Det får bli imorgon! Nu ska jag njuta framför tv:n resten av kvällen framför Intensiven:för tidigt född och Livet på BB :D Älsklingen får offra sig, en kväll iaf annars brukar det som regel vara sport på tv:n så den här kvällen är min! Blir bebissjuk varje Onsdag ;)

 Puss

Höst!

 Springer runt i linne och shorts här efter en solig och varm dag, in och ut ur tvättstugan och känner såhär på kvällskvisten att det är höst i luften nu :) Man kan andas på ett helt annat sätt och jag njuter i fulla drag kan jag säga! Jag Älskar hösten!! Imorgon bär det av in till stan med Hannah och Majsan för att fylla på höstgarderoberna till våra bebisar :) Det blir mysigt! Älsklingen min ogillar shopping så han ska få slippa, har jag tur hittar jag nåt fint åt honom också! Får visa er imorgon om jag lyckas hitta nåt spännande! Tänk vad ungar växer.. Det är helt otroligt egentligen att man bara måste shoppa heela tiden, vad jobbigt!! ;D Tittar på bilder från början av sommaren och fram till nu, gud vad Samuel har växt, min fina lilla älskling. Ni ser säkert också skillnad!!


 Samuel 30 maj, tidigt sommar!


 Pyjamaskillen ikväll :))

 Sen har det faktiskt hänt nåt lite speciellt idag!! Jag missade ju att berätta att Gabriel började krypa framåt nu när vi var i Norge :D Duktiga lilla gullegrodan våran! Man blir ju löjligt stolt såklart vilket man måste få lov till :P Efter det har det skett en språngmarsch i hans utveckling, så från att vara mammas lilla bebis är han nu heelt vild och galen! Reser sig och går mot allt, slår sig gul och blå och jag är inte förvånad om han vaknar upp imorgon med en och annan blåtira trots gardering med hjälm!! :))

 Bildbevis på lilla stuntmannen idag :)




 Och nu.. Lägga mig tätt intill min stora älskling i soffan <3 Ska snart ordna te och rostade mackor med ost och marmelad :) Planera framtiden lite kanske! En sak vet vi iaf, det är att vi älskar varandra...

 Godnatt vänner!
 


Då så!

Nu är vi åter igen på hemmaplan.. Lite tidigare än väntat egentligen men så fick det bli! Vi har haft det bra, men inte så bra som vi hoppats på. Nu ska vi vara hemma och ladda upp med lite energi och sen ev ta nya tag om inte alltför länge :) Någon som trivdes som fisken i vattnet därborta är Samuel, han älskar att få vara ute och titta på allt och här i trakten är han ju inte van att se traktorer åka omkring hursomhelst heller så det var populärt! Gabriel har varit lite mer gnällig än vanligt, men man kanske inte kan begära att allt ska vara perfekt när man reser bort med två små barn båda under två år heller. Alla som gjort det vet nog hur det är ;) Vi har bott hos Tom Ares syster och hennes man, som är helt underbara som ens orkar ta emot en småbarnsfamilj i hemmet :) Nästa gång har vi dock bestämt att vi måste ordna så att vi får bo själva och kunna slappna av även om nån av småttingarna gapar och skriker. Få se hur vi löser det..
 Idag är det Samuels dagisdag, och han är lika lycklig varje gång vi talar om att han ska dit. Efter att ha gråtit hysteriskt där krokodiltårar bränt nerför kinderna har han nu blivit en tapper liten soldat på 1.5 år som tas emot av sina små vänner i dörren när vi kommer :) Så stolt blir han och hinner knappt vinka när man går, skönt är ju det! Min mamma har berättat att jag grät ALLTID när hon lämnade mig, men grät ALLTID när hon hämtade mig också ;D Jobbig unge med andra ord, haha!




 Samuel och Gabriel har fått spendera tid med farmor och farfar som bor så långt borta.

 Dagen idag består av att tvätta så att jag inte hamnar helt efter och skriva lista över vad våra små guldpojkar har för behov inför hösten! Tur att Gabriel kan ha mycket av Samuels saker :) Det är egentligen helt perfekt! Men lite nytt vill man ju ha såklart.. Och Samuel, han växer som bara den just nu, och håret växer som ogräs, tvärtemot mamsen som var klotrund och flintis till närmare 2 år ;D Tur att man formade till sig!! Jag ska nog även försöka fjäska så att vi får vara barnfria en dag, bara jag och min älskling.. Vi behöver det nu! <3

 Kram på er alla

Nu så!

Imorgon beger vi oss iväg till Trondheimstrakterna igen. Senast vi var där var Gabriel bara 5 veckor gammal och åkte på både luftrörsinfektion och öroninflammation. Vi hoppas på bättre tur den här gången så att man kan få njuta av vistelsen helt och fullt! :)

 Lilla Gabriel blir 8 månader idag!! Det har han firat med att gått med gåvagnen som vi hämtade in igår :) Han är väldigt stabil på benen den lilla krabaten och rätt vad det var när jag kom in i vardagsrummet idag så stod han upp och höll i sig i soffan. Det har aldrig hänt förr men jag vet ju att när sånt där börjar släppa så går det undan.. Eftersom jag redan har en till liten upptäckstörstande pojke så hoppas jag att Gabriel kan hålla sig lugn ett tag iaf och vänta lite med att bege sig på vift ;) Men idag som sagt på 8-månadersdagen har det hänt rätt mycket tycker vi! Lilla snuttisen våran.. 


 Våran 8 månaders lilla gullefjun <3

 Nu har jag inte tid med det här, dags för packning på hög nivå!! Det jobbiga med att åka bort fyra personer är att man ska ha med sig. Bloggen kommer nog ha lite torka medans vi är borta då jag inte vet om jag kommer ha tillgång till dator, vi får se! Har man semester så har man :)

 Puss och ha det bra så länge!! :))

Frukost, dagens bästa måltid?

 Förr var jag alltid en frukostmänniska ut i fingerspetsarna :) Kunde äta hur mycket som helst och sitta länge å bara mysa. Jag äter det mesta och är en rätt matglad tjej, en godisrått har jag alltid varit. Men nu de senaste veckorna har det hänt något! Jag har nog märkt det lite själv och T påpekar det av och till.. Jag har inte alls samma matlust, och med tiden nu i några veckor har den minskat drastisk utan att jag har en aning om vad det kan bero på! Har ju varit väldigt trött också på sistone så att jag börjat med vitamintillskott. Nu tycker jag inte att någonting alls är speciellt gott så nåt är ju på tok. Kanske får ringa till nån rådgivning och få lite tips om vad man kan göra för att få tillbaka den. Mat är skittråkigt utan matlusten på topp!!!

 Nu ska vi strax hämta hem Största lillgrodan från mormor :) Ska krama å pussa på honom tills han blir lldeles trött på sin mamma <3

 Kram på er så länge!

Badning!





 Lilla guldgrodan ÄLSKAR att bada!! Precis lika mycket som brorsan sin :) Om inte mer.. Jag har tendens att flytta runt på badbaljan allt eftersom var det passar att den står. Sitter vi ute på kvällskvisten och det är varmt brukar dem få bada ute på trallen och ibland sätter jag baljan på en handduk i vardagsrummet. Då har jag chansen att få en unge (eller två) badad, samt hinna leka med eller ordna den andra ungen för kvällen :) Bra va?
 Ikväll fick lilleman bada i vardagsrummet framför Bollibompa.. Massa plask samtidigt som han slängde ett öga på tv:n av och till plus att mamsen fick ordning på tvätten.

 Nu blir det daimglass med min älskling i soffan.. hångla och hålla handen ;D

 Kram på er

Ett barn, två eller tre :)

 Idag har vi haft bara Gabriel som sagt och han har varit störtnöjd precis hela dagen.. Han har fått svänga runt med mamsen och papsen på lite ospännande äventyr. När han tog en nap passade vi på att fika lite och bara prata om allt mellan himmel och jord. När man har barn är det egentligen bara kvällarna man har att verkligen nå varandra helt, iaf när dem är så små och kräver sitt! Men en sån skillnad att bara ha en för en dag, då undrar jag vad man hade för sig när man bara hade en ;) Och ändå vill jag så gärna ha minst en till liten underbaring om inte jättelänge <3 Men bara för det så innebär det inte att jag inte tycker det är härligt med lite barnledigt ibland :) Jag tror även att Samuel och Gabriel blir lite smått irriterade på varandra när dem umgås hela dagarna vilket är ytterst naturligt. Så Samuel njuter nog i fulla drag när han får vara helt i centrum och ingen lillebrorsa stör. Han har hunnit med både Älgsafari och Sommaryran här i Gävle idag :) Och jag har fått prata en sväng med honom i telefonen och när jag sa godnatt sa han Bye bye tillbaka, hihi, lillgullet. Sen när mormor tog tillbaka luren hade jag visst fått en slängkyss ifrån lillgrynet som satt i plurret :) Tänk att man längtar efter den där lilla vilden när han är borta en stund :))



 Gabriel och mamman idag :)

 Nu blir det kycklinggryta och ris här och mys framför tv:n.. Kram så länge!!

God lördagsmorgon :)

 Samuel har precis blivit hämtad för att ta en liten tripp till Ockelbo på älgsafari.. Tyvärr så har lillebrodern gett små hintar om att han är påväg att bli krasslig han också. Vaknat inatt och varit orolig å ledsen.. Vi får hoppas att det bara beror på nåt annat så han kan vara pigg idag! Vi tänkte nog bege oss iväg på något, vet inte vad än, men kanske besöka nån :)

 Hittade några mysbilder! Saknar dig stumpis :)


Mari Iren och Jag imed Samuel i magen, 6,5 mån på väg :)





 Vad heter Caféet igen Mari? :) Mysigt är det iaf! Känns som man är i någons gamla stuga..

 Nu duschen och försöka se lite anständig ut idag också!! Puss på er, och trevlig helg :))

Hösten!

 Jag är nog lite knäpp, men i mitten på sommaren börjar jag tröttna på värmen och längta till hösten.. Jag är nog en av få för jag hör ofta att folk blir lite deppiga när det blir mörkare och kallare! Jag ser det helt annorlunda! Höst för mig är fina myskoftor, massa te, friskluft, mysiga promenader och en väldigt vacker årstid med alla färger :) Tänk så ni också!! Hösten är såå mysig, och höstkläder är så fina.. Jag älskar ju Zaras barnkläder även om det inte finns nån butik just här så brukar jag springa in där när vi är antingen i Sthlm eller Trondheim. Nu har dem ju även nätbutik också.. Hittade lite fina höstplagg åt smågrabbarna :)





Finns på www.zara.com :)

 Hoppas jag lyckades försköna hösten lite ;) Puss

Hej på er :)

 Här har det varit full rulle precis hela dagen, som vanligt ungefär.. Vi har vistats mestadels inomhus eftersom Samuel varit febrig idag också om än bättre :) Lisse har varit här på besök och skämde bort mig med blåbärsbullar <3 Hon har anammat att småbarnsmamman har lite väl kämpigt tidsmässigt nu för att ha nybakat när det kommer besökare ;) Skönt ibland att slippa tänka på allt!! För övrigt så var vi ju på bilbingo igår, vann noll komma nix.. Och en annan lycklig vinnare kammade hem 30 000 :P Kul!! Kände mig måttligt road!! Men med trevligt sällskap blir allt mysigt :)

 Nu sover småtrollen och vi har landat i soffan här! Hoppas att det är nåt bra på tv:n ikväll för jag känner för att bara sitta i bekväm position och dricka te och titta på nåt spännande :) Det är ju bara skit på tv nuförtiden.. Och jag har blivit insnöad på förlossningsprogram ännu värre än innan jag fick barn!

 Här kommer lite bilder på mina små juveler <3










 Många bilder på Gabriel, men Samuel har inte varit så pigg som sagt! Skulle inte heller gilla att det blixtrade runt huvvet på mig om jag var lite krasslig ;) Imorgon hämtas Samuel av mormor som ska ta med honom på älgsafari! Det blir nog populärt, om dem ser nån älg såklart!! Tydligen ingen garanti :P

 Nu bäddar jag ner mig här på soffan :) Ha en fin fredagkväll alla!!

 Puss

En sjuk Samuel..

 Liten tröttis har slappat på soffan precis hela dagen! Imorse när han vaknade grät han hejdlöst och när jag plockade upp honom ur sängen och frågade varför han var så ledsen kände jag hur hela hans kropp skälvde och hur het han var.. Stackars liten, svetten sipprade på honom och han var såå ledsen :( Jag blir så orolig för honom, han har tendens att få så väldigt hög feber och har även haft feberkramper tidigare. Det var nog mycket pga att han var påväg att bli sjuk som han var så gnällig igår. Han fick en isglass som start på dagen eftersom han inte ville ha något annat, sen när vi åt frukost blev han lite hungrig ändå men spydde upp alltihopa i haklappen :O Vi får hoppas att Gabriel inte tar till sig hans smitta vad det än nu är, det kommer ju garanterat från hans två dagisdagar!

 Nu ska jag sätta igång med lite mat här.. Ikväll när skruttarna gjort natt ska jag med risk att få en pensionärsstämpel åka på bilbingo med Madde :) Och så hoppas jag ju givetvis på nån slags vinst ;) Ni får väl höra hur det går!!

 Vi hörs!! Puss på er :)

Idag är en sån där dag...

 Då man tycker att det är underbart när barnen är i säng och det är lite lugn och ro i stugan! Idag är en sån där dag när det är lite slitsamt med små pojkar och man skulle behöva ha en liten paus och bara få rå om sin älskade man! Samuel har varit dag nr 2 på dagis efter semestern och det innebär trött liten grabb som gråter för minsta lilla och visar sina dåliga sidor temperamentsmässigt.. Gabriel i sin tur har jobbigt med tand nr 2 som kikat upp men sen inte synts till igen för att titta upp igen, ja så håller det på. Konstigt men Ida var här idag och sa att det måste ju bero på att tandköttet hans är svullet.. Han har jobbigt med små tandebissarna sina :( Han är kinkig helt enkelt, har svårt att koppla av helt på dagtid och sova så länge han behöver. Som tur är är det ju så korta perioder :)

 Annars har vi bara varit hemma idag, kallt och ruggigt utanför dörren har det varit så lite städning och tända ljus fick det bli. Sen kom Ida, Björn och Zeke på besök vilket alltid är jättemysigt :) Samuel blir såå lycklig när han få leka med vovven, det kan dock bli lite väl ivrigt ibland från hans sida! Han är lite för liten för att förstå att när hunden vilar måste man låta honom ligga ifred, och när mamman säger ifrån blir ju besvikelsen rätt stor ;)
 Nu sover grynen och jag har placerat mig i soffan inför en kväll med program som jag älskar :D Just nu är det förlossningskliniken, efter det är det Livet på intensiven (också bebisprogram) sen Livet på BB,, Härligt va?? Det är typ det enda jag tittar på förutom Solsidan, jag är en riktig oroshäck!!

 Det blev lite pyjamasbilder imorse...








 Ha en fin kväll alla godingar :)
 
 Kram

En bild!

 Ja jag vet att jag är tjatig ikväll, men det är inget att se på tv:n, en tvätt är i maskinen och det är faktiskt på en hyfsad nivå städmässigt ;) Då kan man ju få sitta här tillbakalutad i soffan och göra lite onödigheter :) Ville dela med mig en liten bild från idag!! Jag och Madeleine (för övrigt en gammal klasskompis till mig) ha nu lyckats pricka in helt på avstånd att få två pojkar var ungefär samma tidpunkter.. Kul faktiskt! Gabriel och hennes lilla Olle skiljer det bara en enda dag emellan :) Han är född 13 dec och Gabriel 14 dec! Tajming!! :) Idag när vi sprang runt å jagade våra två stora kom vi tillbaka till köket och hittade minstingarna såhär....


 Hur söta?? :)

 Länge, länge satt Olle och smaskade på Gabriels öra (tur han inte har fått några tänder än), inte så fräscht enligt oss kanske, men deras sätt att umgås!!! Gullisarna!! :)

 Nu ska jag ge mig för ikväll, det här blir för tjatigt :D Nu vill mitt hjärta nog rå om mig lite efter en heldag ifrån varandra!! Godnatt på er

Stonz!

 Angående höst och vinterutstyrsel till minstingen så ska jag nog införskaffa dessa Canadensiska babystövlar :) Dem verkar vara jättebra på alla sätt och vis, elastiskt system som gör att dem sitter på plats även när man bär runt på barnet, vind å vattenavstötande, varmt fodrade, ja ni fattar :) Perfekt att ha när man bara ska åka bil eller vagn.. Från nyfödd upp till tre år kan ha dem!


Till lillgrabben :)


Till lilltjejen :)


 Eller helsvart, som alltid är skitsnyggt!! Dem finns i måååånga olika varianter :) Har dock bara hittat norska hemsidor som säljer än så länge så antingen får jag beställa hem till någon av nårga norrmän ;) Eller lösa det på nåt annat sätt! Kan ju även finnas på finn.no i begagnad väg vilket inte skulle vara helt fel om dem är i fint skick :) Dem verkar i alla fall vara supersköna och perfekta för småfossingar tycker jag!!

 Kram


Godkväll fina :)

 Idag har vi haft en relativt lugn dag, jag och Gabriel hälsade på Madde och hennes smågrabbar. Så hämtade jag Samuel vid 14 så även han kom och lekte lite med oss.. Trevlig dag med avslutning i form av en mormor som svängde in efter jobbet i ett rus av barnbarnsabstinens ;) Nu har vi lagt våra små, men nyss så började Samuel ropa att han ville ha mer mat vilket jag ju inte kunde neka honom till. Så nu sitter jag och skriver med bara högern och håller om min smörgåsätande prins med vänstern <3 Men detta ska givetvis inte bli en vana för den lilla luringen!

 Dagens bilproblem har nu mynnat i att vi står i behov av en ny fläkt! Vilket kan bli imorgon om vi har tur.. Vi vill inget annat än komma iväg till Norge nu och umgås med alla där. Angående mitt och Tom Ares förflutna borta i Norge och allt som hänt under vägen sen vi möttes väljer jag att inte gå in på här i bloggen. Det har varit mycket jobbigt och ett väldigt känsligt ämne då han hade en familj då vi träffades och det viktigaste av allt en son. Vi valde att flytta från Norge hit till Sverige pga av att alltför många la sig i våra val och beslut. Nu bor vi här i Sverige, och hans son är välkommen till oss precis när han vill. Vi kommer att åka till Norge, men det är inte bara bara att bege sig iväg med två så små, det är mycket som ska klaffa! Speciellt en ordentlig bil när man ska köra i nästan 10 timmar.. Jag känner att jag får ont i magen på en gång när jag ser en kommentar som den där som bara är anklagande på alla sätt och vis. Jag känner även att om någon anser eller vill få fram något så finns faktiskt Tom Are här att kontakta! Men det är lätt att sitta och skjuta taggar bakom en anonym kommentar!

 Nu ska jag skicka in en fotoframkallning och laga storkok så att det finns mat i frysen när nöden kräver :)

 Kram på er allihopa!! 

Till något trevligare!

 Nu har Samuel lämnats på dagis! Fel vecka fel dag ;) Ett av mina vanliga drag, men dem ville ändå ha honom kvar :) Dem sa att de ändå skulle få sakna honom då vi åker till Norge! Han var så glad imorse över att han skulle få åka tillbaka till dagis och leka med alla barnen, så det var inte alls så som jag trodde att det skulle bli att lämna honom efter semestern :) Nu blir det frukost och sen snabba mig med lite hushållsysslor här innan vi ska iväg med bilen. Igen! Hoppas vi får en lösning snart..

 Några bilder från igår..









Ha en bra dag alla!! Kram så länge :)

Hmm!

 Fick just en kommentar under Baddag!! Från en anonym i Norge.. Angående Tom Ares son från ett tidigare förhållande. Han har varit och besökt oss tidigare här i sommar, och nu har planen varit att åka till Norge länge men tack vare att vi lyckats köpa en bil då fläkt och ac är ur funktion kan vi faktiskt inte bege oss med bil med två små barn under två år utan att överhuvudtaget kunna reglera värme eller kyla. Vi åker när det är ordnat och så är det bara! Under tiden är ju Christian självklart välkommen till oss när han själv vill. För er som inte vet så hade jag tidigare en blogg som jag var tvungen att lägga ner pga av anonyma kommentarer från människor som anklagade mig för att ha splittrat en familj då T inte var ensam när vi träffades. Det här är visserligen både privat och känsligt ämne kanske. Men jag vill helst inte ha kommentarer från anonyma, som jag ändå vet vilka dem är! Inser att folk sitter och följer min blogg och stör sig på min och Tom Ares nuvarande tillvaro och familj! Var snäll att lämna min blogg och ta det personligen med oss istället......

Planering!

 Helst av allt så skulle jag ju vilja planera hela vår framtid :) Ni vet, hus, trädgård, läge, vad vi ska göra för mysiga familjeäventyr osv.. Nu kan jag ju bara drömma lite än så länge eftersom vi inte ens har nåt husköp på G eller nåt annat spännande i sikte heller för den delen ;) Men när man minst anar det kan ju hela tillvaron bara svänga helt om och överraska en. Det är lixom det jag väntar på! Att älsklingen ska få sitt drömjobb nån gång här inom snar framtid så att vi kan starta igång med allt vi vill! Just nu får jag nöja mig med att planera vad jag måste införskaffa i barnens garderober till höst och vinter :) Till pojkar gillar jag mycket färger som regel, känns som att det blir lite roligare då! Nu fastnade jag dock för några finingar i H&Ms höst/vinter-katalog som gick mer i det neutrala :) Koftor och liknande! Kanske Gabriel får uppleva lite mjukare färger i höst :) När jag tänker tillbaka har Samuel mestadels fått vara en färgsprakande liten tuffing.. Det är kul att shoppa åt sig själv, men sen man fick barn alltså.. Då är det ju ännu roligare att shoppa åt dem :D Planen från min sida är att införskaffa höst och vinterkollektionen över gränsen och inhandla det mesta i Norsk väg ;) Känns roligare på nåt vis eftersom vi bor här. Plus att jag insett att Sverige är värdelösa på riktiga utekläder i alla avseenden!! Nu ni blir det Norska märken för vår del, och det som chockar mest är att mycket är faktiskt billigare på den fronten som utekläder!! :))

 Idag har vi haft en slapp, varva innelek med utelek, umgås och prata lite skit med Johanna, mysdag helt enkelt!! Mitt kusinbarn skulle flytta hem från Norge, men när hon kom hem så ångrade hon sig visst igen ;) Så då får man passa på att njuta lite av den underbara människan medans hon e på "hemmaplan".


Älskar gungan!!




 Sån här blick får mamman när hon säger att det är dags att gå in för att dricka välling och göra kväller ;) Vacker allvarsam liten gosse!

 Nu sitter min älskling här och tittar på en väldigt otäck film :O Gud så rädd jag är för otäcka filmer! Har inte sett nån på många år bara för att jag mår så dåligt efteråt! Usch!! Dags att övertala honom till kanalbyte, kanske är nåt spännande förlossningsprogram istället :)

 Puss på er!!

JAja!! Söndag :D

 Jag har många gånger tidigare sagt att jag är vimsig, snurrig, yr i bollen :) Ja allt på en gång! Det är jag ju fortfarande som ni märker och det blir inte bättre.. Jag trodde det var lördag idag jag, men imorgon är det ju måndag så det stämde lixom inte helt ;) Aja! Nu vet jag, söndag är det och ingen kyckling fanns det på affären heller så middagen fick bli pasta carbonara istället så kör vi Flygande jacob imorrn..

 Våra små somnade tidigt idag efter en dag mestadels hemma, men vädret gör dem nog lite tröttare än vanligt. Samuel blir så otroligt upprörd nu för nästan ingenting. Får han inte som han vill så kan han nästan skalla en (om han är i famnen), annars vrålar han rakt ut :O Inte alltid så enkelt att veta hur man ska göra när sånt beteende kommer upp, vi båda är dock noga med att vara konsekventa mot honom. Vi hoppas det går över, han har ju varit en så go kille en längre tid nu, efter en obstinat-tid ;) Det går upp och ner med honom.. Lilla gullisen våran som är så underbar, men också en envis uthållig liten individ.

 Samuel:

-Är otrolig motoriskt, klarar det mesta han ger sig in på.

-Sätter nu ihop hela meningar och orden blir tydligare för varje dag som går :) Härligt!

-Är väldigt kramgo och älskar närhet.

-Är väldigt snäll med andra barn (hoppas det fortsätter)

-Har blivit jätteduktig på att äta efter en liten matvägrarperiod.

-Väldigt lätt att lägga, finner sin egen ro och somnar i eget rum i egen säng :)

-En liten mammadalt kan vi nog säga att han är <3

-Älskar att vara ute, det är det bästa han vet.

-Han är en social lite kille som hejar på alla han möter, säger även hejdå i samma veva ;)

-Har blandade känslor över lillebror Gabriel :) Sitter han på golvet kan han få en puss bara sådär, men tar han Samuels saker.... :P

-Vi är så stolta över vår tappra lilla soldat <3


 Gabriel:

-Sitter stadigt sen han var 5 månader.

-Tar sig runt på sitt eget lilla sätt :) När han har lust!

-Fick tand nummer två idag.. Lillen våran!

-En väldigt nöjd kille som älskar att vara med.

-Han är en matglad liten rackare och det mesta i matväg duger just nu.

-Han är också väldigt pappig, älskar sin pappa <3 Men mamman duger i alla lägen :)

-Gabriel är också väldigt lätt att lägga, finner sin egen ro. Har dock en liten udda stil eftersom han iblan somnar i sittande position :) Gulle!!

-Vi är väldigt stolta över minstingen i familjen också.


Tänk att man älskar sina små skruttisar mer än livet självt :) Nu ska jag ta tillvara på söndagskvällen och lägga mig hos min älskling i soffan :)

 Kram på er fina!!

Lördag!

 Har tänkt gjort en litet inlägg hela dagen men får inte tid :) Inte tid för något alls egentligen! Men vi har haft en trevlig lördag förmiddag med finfrämmande i form av Majsan, Micke å deras lilla Nellie samt Sini och hennes lille Ville.. Kaffe, skitsnack, bebismys och lite sånt ni vet! Tur att det kommer besök då och då så att man blir tvingad att hålla efter lite med städningen här :) Här är man dock ändå alltid välkommen trots bombnedslag eller liknande.. Men nu har besöket gått, Gabriel sover middag och det spöregnar ute. Så vad vi hittar på härnäst vet jag inte, kanske bara inne-och-mysa-lördag :)


 Igår var det lite soligare :)


 Mamma plus liten Gabriel <3

 Hoppas ni har en fin helg alla!

God fredagkväll alla :)

 Vi har varit och solat å badat större delen av dagen, Med Lisse, Matte och Nina :) Det skulle bli regn vid två, men det har inte regnat än.. Härligt! Här har vi två glada pojkar som tittar på Emil i Lönneberga och myser med mamman och pappan sin <3 Jag har hunnit byta rent i alla fyra sängar medans pojkarna roat sig själva här, tänk vilket jobb man har hela tiden med hushållet.. Och fastän det är fredag så har jag kvällspasset i tvättstugan, att vara småbarnsmamma innebär ju att inte fokusera på att det är Fredag utan att hålla efter så mycket som möjligt hemma :) Men vi har mysigt här ändå, så efter pojkarnas nattning och efter att alla maskiner är avklarade ska jag hoppa i duschen och sen ner i soffan för lite kvällsmys med mitt hjärta. Har inge bilder från dagen, så ni får några andra :)






 Våran Underbaring <3

 Nu.. Tvätten kallar :)

 Trevlig helg alla godingar därute :D

 Puss

Det blir en dag på stranden.. :)

 Ännu en dag med sooool :D Vi har haft en sista men väldigt trevlig dag med Norskarna som imorgon styr hemåt igen.. Nu vill jag ha ordning och reda med bilen så att vi också kan komma iväg nån gång! Har ingenting spännande alls att berätta så jag vet inte varför jag kikade in ;) Men några bilder kanske?!?! :)


 Min fina lilla badnymf idag :)


 Några av alla ¨våra barn ;)


 Gabriel har blivit uppvaktad..


 Samuel och Mali :)


 Hannah <3

 Nu blir det kvällsfika! Återkommer när jag har nåt vettigt att komma med ;)

 Puss så länge!

Sandbankarna!

 Idag har vi fått med oss Norskarna till en strand nära oss :) Lite blåsigt, men soligt och härligt väder. Barnen har lekt och haft det jättemysigt hela eftermiddagen och vi vuxna har bara slappat, och vi har förstås jagat våran lilla Samuel som ligger i vågorna och guppar (även under av och till) och inte är rädd för något :) Så den uthålliga älskade lilla individen måste man passa lite på. Har även haft möjlighet att ta otroligt fina bilder på de andra två familjernas barn. Älskar att fota. Vill dock inte lägga ut mina absoluta favoritbilder då jag vill att det ska bli en liten överraskning för dem sen ;) Men ett litet smakprov kan dem ju få :)

 På stranden...


 Två systrar <3


 Äldsta tjejen av tre :)


 Minstingen gräver ner sig i sanden. :)


 Två bröder <3


 Lilla :)


 Fina :)


 Mellantjejen tyckte att vattnet var för kallt idag :)


 Med glajjerna på skaft :)


 Min egen lilla groda <3

 Tack för ännu en härlig dag :) Vi ses imorrn!

 Godnatt alla fina :)

Bättre sent än aldrig..

 Kom på en sak, tror jag missat totalt att lägga upp lite bilder från Gabriels dop!! :O Fattar ni då vilken typisk virrig småbarnsmamma man är?!?! Jag glömmer ju allt nuförtiden :) Glömmer nog arslet snart på en bänk nånstans ;D

 Här.. Några bilder från dopet.. :)













Gudmor med Gabriels dopljus :)


 Mina fina försäldrar :) <3





 Familjen minus det sovande dopbarnet :)



 Nu kan man kanske sätta sig ner lite :)


 Gabriel hos morbror Marcus :)





 Samuel tror att han har fått paket :)


 Ett försök på vänner plus barn-porträtt :)


 Städning pågår.... Lille roar sig själv, det syns ;)


 -Nu går vi mamma!!

 Det blev ett jättemysigt dop :) Så kul att så många kom och hade en mysstund med oss <3

 Nu är det godnatt!! Puss på er


I denna ljuva sommartid..

 Jag och minsteman är ute i solen och har egentid! Bara mamman och Gabriel :) Hur vi än har det med allt så är det viktigt för oss att vi tar varsin bebis ibland så att dem får ha oss helt för sig själva.. Han har fått plaska av sig lite i badbaljan härute, gungat, ätit sin middag i det fria, smaskat på majskrokar och lekt och gosat med sin mor :) Jag har även fått rensa mina tankar lite, utan att han har märkt det såklart ;) Jag är lite besviken över att saker inte alltid blir som vi vill, eller ALDRIG blir som vi vill eller planerat. Nu är det ju bilen som sagt, T är iväg med den i skrivande stund för att se om vi hittar nån lösning.. Vi får se! Oavsett så har det varit skönt att spendera eftermiddagen med Gabriel, han får mig att bli glad <3


 Liten guldpojke <3

Kram så länge