Nattlampan! :)

Här är fyndet från idag, har inte sett att Ikea har såna förr eller iaf inte tänkt på det! Så pratade jag med min kompis Ida som tipsade om att dem köpt en till sin lilla Fabian från Ikea :) Den är perfekt tycker jag, man kan välja att ha den i skiftande ljus eller sätta den fast på ett sken! Den är laddningsbar och kan tas med i sängen eller stå på något i rummet.




 Spöka 129:- På Ikea :)



Vårat eget lilla spöke var supernöjd med sin nya sängkamrat :) Och trots att han tyckte at tmamman och pappan var väldigt snälla som gav den till honom gick det inte att göra ett byte mot kepsen :P Jaja, vi väljer alltså våra strider :)

 Kram på er!

Köpis och Ikea!

Idag har jag och Lisse haft med oss småtrollena ute i Valbo :) har fyndat en nattlampa därute som jag ska visa er sen!

Mamma fotograf!

 Eller mormor fotograf kanske :) Min mamma knäppte kort på mig och Gabriel idag för hon tyckte att vi såg så fina ut sa hon! Jag blir egentligen sällan förevigad efter som T är totalt ointresserad av att fånga sin vackra kvinna på bild ;) Han är minst lika ointresserad av att vara med på bild själv! Mamma ville ha fler bilder av mig och smågrabbarna tillsammans så det får bli ett litet projekt framöver då :)



 Mamman och lilla tröttnosen i eftermiddags <3

Nu ska jag göra lite kvällsfika här och mysa ner mig i soffan! Ha en fin kväll mina godingar :))


Mörkrädd!

Samuel har på senaste tiden visat tendens till lite panik om lampan är släckt och dörren inte står på glänt, han vaknar ibland på natten och blir väldigt ledsen. Jag själv är uppväxt med en trygghet att sova själv i ett mörkt och tyst rum men med åren har jag blivit rejält mörkrädd! Jag tror att min mörkrädsla har kommit av att jag tittat på alltför mycket skräckfilm i tidig ålder när man egentligen inte borde ha gjort det alls, sen vetskapen om alltför mycket tok som händer.
 När det gäller Samuel så funderar jag på någon slags nattlampa till honom, jag har ju sett såna som man kan sätta i vägguttagen men hört talas om laddningsbara som man kan ha med sig i sängen och som ger ett lugnt och mysigt sken. Någon som har nåt tips om var man hittar en sån? :)

Kram på er fna :)

Promenix :)

Slingor!

Har funderat på att bli brunett ett tag men jag vågar ändå inte. Det får vänta ett tag till så i veckan gjorde jag lite slingor hos mamma igen :) inte superblont utan lite mer naturligt!
Nu ska jag å älsklingen åka in och ta en fika på stan, prinsarna sover å mormorn sitter vakt! Skönt å få komma iväg ensamma en stund :) jag och min älskling....

Matglad liten groda!

 En liten update om minstingens tillstånd och jag kan säga att härhemma har vi en liten krabat som inte kräkts på 3 hela dagar! Tänk det ni :) Underbart! Inget på dagen, inget på natten.. Kan det vara sant att medicinen verkligen hjälper och att han ska slippa sövas och en massa tok?? Vi håller tummarna härhemma :))




 Härligt!!!

Lördag!

 Det är kul att jämföra sina lördagar som småbarnsförälder och lördagarna man hade innan :) Nu är klockan fem på eftermiddagen och den här tiden på dygnet var man ofta i full färd med att göra sig i ordning inför nåt spännande galej med vänner :) Och visst var det härliga tider men dem som har barn vet lika väl som jag nu att det finns ingenting som går upp mot att få spendera helgerna med sina underbara gullungar, ha det lugnt och skönt omkring sig och bara mysa runt. Vi umgås antingen med fina vänner eller så gör vi nåt trevligt bara familjen. Sen uppskattar man ju självklart att komma ut på nåt kul av och till, sen är man ändå så löjlig att man längtar ihjäl sig efter sin underbara älskling och sina små avkommor ;)

 Idag har vi varit på hemmaplan precis hela dagen, min enda utsvävning har varit tvättstugan och det har tagit på krafterna kan jag säga. Jag har nog åkt på nån slags influensa tror jag eftersom jag har så ont i hela kroppen! Tur att jag har min underbara älsking som tar hand om mig, han är den bästa. Mormor kom förbi idag också och har roat små gullena våra lite medans vi har röjt lite här :)


Mormor hade med en liten present till Samuel och Gabriel :) Fin liten gest som var populär att titta på!

 Vi kanske hörs senare för nu blir det soffläge resten av dagen, orkar verkligen ingenting annat än att hålla grynen i chakt! :)

Kram på er!

Magsjuka!

Nu har jag legat deckad några dagar och är fortfarande helt slapp i hela kroppen. Magsjuka är nog det värsta jag vet och redan när jag får kramper i magen stegrar sig paniken över att möjligtvis behöva kräkas :( Som tur är har ingen annan familjemedlem blivit smittad än så länge! Nu har jag startat dagen med renbäddning av alla sängar, tvättstuga, koka tandborstar (gör det varje dag om nån en dålig i magen) och dona här fastän jag halvt om halvt svimmar av ibland :P Jobbigt värre!!

 Mormor kom just hit på besök så det blir lite fika för deras
del men jag vågar inte dricka kaffe på långa vägar!



 Såhär besviken kan man se ut när man inser att mamman inte orkar leka ;) Söta lilla läppen! <3

Trevlig helg alla fina :)

Handling!

Att handla med två små fina guldpojkar vid sin sida är mer än sällan en utmaning ;) även fast mamman är glad över sällskapet så kommer hon sällan eller aldrig hem med matvarorna på listan! Läs på LISTAN :) får lixom inte en chans att spana in den när man har fullt upp med att jaga en å hålla koll på att den andra sitter säkert stilla i kundvagnen :)

9 veckor kvar till jul!

Ojoj vad tiden går fort!! Jag har INTE börjat inhandla några julklappar eller förbereda mig på något sätt vilket kan vara bra när man behöver så mycket tid på sig som jag gör! Jag blir så imponerad över alla som är ute i så god ti alltså :) Men jag ska börja lite smått har jag tänkt! Kan vara bra att sprida ut det lite när man går på mammapeng också! Jag älskar att ge bort presenter så det kanske är tur att man inte har så mycket pengar i fickan ibland ;) Jag älskar julen också, speciellt efter att jag fick mina små bebisar <3 Två jular i rad har vi ju haft riktiga småttingar i hus så det blir lite ovant nu utan nyfödd ;) Men det blir jättemysigt nu när dem är lite större och Samuel är ju så stor att han kan öppna julklappar och förstå vad han får :) 
 
 Idag har det varit full rulle för en gångs skull :P Vi har även haft finbesök här av min storebror Marcus som bor i Sthlm, mysigt då vi ses oförskämt sällan för att vara bara 1,5 timme bort! Han har skämt bort smågrabbarna igen med en fjärrstyrd traktor som blev mycket populär! Samuel har ägnat hela eftermiddagen med att köra runt å hissa skopan upp och ner :) Gabriel har roat sig med att bita lite i sladden och gråta en skvätt av besvikelse varje gång traktorn åkt ifrån honom :P Kan tänka mig att det blir slagsmål om nåt år ;) För övrigt så har mamsen fått i sig alltför mycket kaffe idag och har fått ont i magen :( Ska lägga mig ner nu efter ett glas Samarin!


Samuel 24 dagar med mormor, på Julafton :)


Julpuss <3


Stoltaste mamman till gosigaste Samuel allra första julafton :)


Jag å min bror (som besökte oss idag) på julafton :)

 Snart så... :) Myyysigt!!

Ha en fin kväll alla!

God kväll!

Två små prinsar sussar redan sött i sina sängar och nu blir det inte många knop kan jag säga! Blir förvånad över hur trött Samuel kan bli av 5 timmar på dagis, det är nästan mer jobb och gnäll på honom när han är på dagis än när vi har honom hemma :O

 Gabriel har intagit första dosen av en kur på fyra veckor här ikväll så ni hoppas vi att han svara på det och blir bra igen. Igår var han kräkfri men idag satte det igång igen och han har inte alls velat ha nån mat :( Jag oroar mig eftersom viktnedgången ökas på här i takt med att han kräks och inte vill ha mat! Medicinen ska minska hans magsyra eftersom dem tror att han har Reflux (Magmunnen kan inte hålla maten nere) så vi hoppas, tänk om han faktiskt blir bra :D Underbart! Om inte måste han sövas så dem får gå ner och titta, min lillebror led av samma sak när han var under året och han blev tvungen att operera sin magmun.

 Idag har vi ordnat pass till smågrynen! Det gick bra och nu ser vi bara fram emot att få åka bort en stund, Samuel och Gabriel kommer nog trivas. Vi kommer att åka till Jordanien där det fortfarande är varmt och skönt samt att man kan göra dagstripper till Israel och simma med delfiner :D Få se vad som blir av! Först hade jag sikte på Egypten men älsklingen ville helt enkelt inte åka dit! Det blir nog bra. Långt inlägg känner jag, men jag har ett litet tips också! Samuels mjukisdress som jag har köpt på Lindex!! Superfin verkligen och så mjuk och skön! Perfekt att leka i och mysa runt i :)




Halvtaskig bilder med lilla älsklingen är så fin i mjukisdressen ändå! :) Den hänger på pojkavdelningen men jag tycker den är lika fin på en liten tjej :)

Kram på er! :)

Passfotodags :)

Det är inte jag som är knäpp!

Det är blogg.se appen.. Oftast publiceras mina iPhonebilder flera gånger i samma inlägg! Störande, det förstör ju en del :( Men oj vilket ruggigt höstväder det har blivit! Grå himmel och kyliga vindar. Nu går det verkligen mot vintern och min älskling är väl nöjd som gillar att vara ute i snön och åka skidor ;) Jag är en fryslort utan dess like.. Här hemma strosar jag runt med både underställ och raggisar.. När vi skaffar hus blir det till att elda järnet under det kalla halvåret vi har :) Just nu sover Gabriel, Samuel e på dagis men ska hämtas snart.. Den bär det av in till stan för att göra Pass till våra smågryn. Liten tripp blir av om ca 2 veckor :D Efter mycket om och men så blir det verkligen av att vi kommer iväg på någonting! Det har alltid kommit något emellan så nu känns det som om vi verkligen behöver komma iväg hela familjen och bara rå om varandra! <3


Älskar att få syn på det här nyvakna fina lilla ansiktet efter att han sovit i vagnen <3

 Ha en fortsatt trevlig dag :)

BVC hembesök!

Här har vi precis fått besök av en kvinna som vi har på Bvc :) 10-månaders kontroll av vår lille fining Gabriel! Han gick såklart igenom besiktningen och hon sa att han verkligen var en jättefin å mysig liten kille :) och även om dem säger det till alla ;) så blir Mamsen såå stolt och kan inte annat än att hålla med <3 han är ju bara helt underbar! En riktig liten sköning :) undra vad man har gjort i livet för att förtjäna de fina gullungarna vi har fått.. Dem berikar vårat liv och det känns underbart att ha sin egen lilla familj att älska och måna om.

Gabriel i går kväll!

Skitig spegel, dåliga bilder och smutsig unge med värsta gullrumpan :) Men endå...





<3

Lilla hjälpredan!

Jag har ju faktiskt två små hjälpredor här hemma, Samuel älskar att följa med ut i tvättstugan och trycka igång maskinerna. Här hemma tar det ganska lång tid att damsuga och torka golv om man inte vill starta krig ;) Samuel måste få moppa varannan gång! Nu har ju Gabriel krupit i några månader och för varje dag så blir han mer intresserad av vad vi pysslar med :) tänk så mysigt det är att ha dem runt fötterna, ett litet ansikte som tittar upp på en och ler :) vardagen är så mycket mysigare med barn tycker jag och då spelar det ingen roll att dem är sjuka. Dem förgyller tillvaron <3

Bloggen!

Det verkar gå upp och ner med hur folk känner över att ha en blogg.. Jag känner att det är kul på många sätt eftersom jag vet att många av våra Norskar läser och följer oss. Samtidigt som man ju egentligen blottar mycket av både sin vardag och sina känslor kring saker och ting! Det kan vara jättekul för framtiden att ha skrivit ner lite om vad som händer i ens liv och även att man minns stunderna med sina barn mer. Det blir ju lite som en dagbok och vissa gånger tvekar man lite över om det kanske är bäst att lösenordsskydda bloggen så att bara de närmaste får ta del av den. Jag vet ju med mig själv att jag aldrig kommer satsa så hårt på bloggen eftersom jag tror det mest blir en press kring att vara så intressant som möjligt och ge massa inspiration och tips. När jag bara hade Samuel hade det varit hur enkelt som helst att tillägna sig helt åt bloggandet, men jag tror man ångrar sig sen över all tid man lägger på den. Nu har jag två små ljus i vardagen, som tar upp ALL min/vår tid och mer därtill! Underbart, och även fast vi sliter med sjukdom så är småbarnsåren så otroligt mysiga på många sätt. Jag vill gärna ha fler barn, först hade jag kunnat tänka mig fem ;) Men nu när jag har två så är jag inte lika kaxig längre då jag vet vad det innebär att forma en liten egen individ och följa med i alla svängar under uppväxten. Men tre vill vi i alla fall ha! :) Helst inte med så otroligt många års mellanrum. Och när man har tre barn, ja då tror jag det blir rätt lugnt på bloggfronten. Just nu bloggar jag när jag känner för det och när det finns tid.

 Idag har vi varit ute i Hemlingbyskogen och grillat med vänner <3 Gabriel är inte bättre än och igår var vi inne på sjukhuset igen, då fick vi träffa en överläkare som verkligen tog oss på allvar och gjorde en helcheck på lillen. Han tror att han har en sjukdom som heter Reflux vilket innebär på något sätt att man inte kan hålla maten nere, och kombinerat med Krupp så förstår man att han inte har det helt bra, nu finna lite oro kring viktnedgång och idag kallades vi till röntgen kl.13 så nu återstår det att vänta på svar om allt ser bra ut!

Grillning i vackert höstväder.. :)


Jag hittade en vän :) Såå jäkla söt alltså!!


Linda lekte sig svettig med lille Vilde Samuel ;)


 Grillning pågår :)


Jag å Lisse :)


Gabriel & Gudmor Lisse <3


Lillgrodan njöt i fulla drag av hinderbanan!


Hinner väl med en liten puss då ;)


Gabriel med gudfar Matte :)


Stolt mamma till lilla sjuklingen min <3


<3


Samuel gullar med lillebrorsan!




Pappan i familjen är alltid lika busig ;D <3

 Godnatt vänner :)


Vinterjacka!

Här är Samuel i sin nya jacka :) från Cubus! Överraskande då jag aldrig hittar nåt där.. tycker dem har finare kläder till flickor!

Lillen!

Gabriel vaknade nyss, hörde att han spydde. Innan jag hann in så hade han spytt ner hela sig själv och hela sängen.. Efter några minuter hade vi ren unge och ren säng men oron finns kvar. Han har spytt upp slem här tre omgångar till efter sängsvängen :( jag förstår inte vad som kan vara fel. Han mår ju inte bra och vi får ingen hjälp känns det som. Långa stunder på dagarna ligger han bara rakt ut med huvudet ner i backen för att han inte orkar. Usch vad jobbigt det är när man inte har svar på saker och känner sig så maktlös. Räknar med att få sitta uppe på vakt. Vågar inte somna när han ligger och sover, tänk om han skulle få ett sånt kräkanfall med slem som han inte får upp och så hör vi honom inte :( T har gått ut en sväng med honom i vagnen nu så att han får friskluft, det skulle hjälpa på kruppanfall sa dem.

En liten godnatthälsning!

Här är det fortfarande lite tungt med minstingen som fortfarande spyr, nu har han fått utslag över hela kroppen så vi får se om det lindrat sig tills imorgon. Bloggen är som sagt lite vilande då jag känner att det blir mycket tjat om sjukdomar och det är tråkigt. Tyvärr så är det så vår vardag ser ut just nu. Tur att vi har våra fina vänner som gör oss glada! :)

Godnatt på er! Och trevlig helg :)

Slapptid!

Samuel är lämnad på dagis, Gabriel sover första napen och jag ska lägga mig på soffan med en kopp te och tidningar. Försöka slappna av lite och strunta i tvättberget och allt annat som inte är på sin plats här ;)

Ha en fin dag! :)

Krupp!

 Igår blev det många timmar på sjukhus för Gabriel, det resulterade i ytterligare en diagnos efter förkylningsastman och tydligen så har han även krupp. Det gör att halsen sväller invändigt och arnet får svårt att andas och bröstet skräller! Dem attacker han har haft har självklart gjort oss oroliga och när han blir som han blivit, dvs hostar nåt fruktansvärt så han blir alldeles låröd i ansiktet och spyr så ska vi åka in så att dem kan ge honom Adrenalin och kortison på sjukhuset. Det känns tungt att han inte lider av något som går att bota, det här är ju sånt som ska växa bort. Han fick två attacker på sjukhuset också vilket givetvis är synd om honom men otroligt bra så att dem fick se hur han har det!

 En annan jobbig sak är att dem tror starkt att han även reagerar på Raymond :( Dem gör inte allergitester på barn under året och dem menar att för att vara på den säkra sidan och för hans bästa borde vi göra oss av med den (som om det vore en världslig sak), han är ju mjölkallergiker och har sen tidig ålder, bara några veckor haft problem med luftrören. Vi har dock aldrig fått nån direkt hjälp förrän nu när dem konstaterar det här. Så nu gäller det att jag och T får diskutera vad vi har för valmöjligheter med katten :(

 Just nu jobbar T 7-19 och vi har en tuff period med vaken-nätter och sjukdom! Man går som i ett enda töcken och provar vara uppegående för småttisarnas skull.. Tur att vi har varandra iaf :) Jag beundrar verkligen ensamstående föräldrar!
 Gabriel sover just nu och jag har precis hämtat hem Samuel från dagis, han har ätit lite mellanmål och nu ska jag läsa saga för honom tänkte jag, en lugn eftermiddag! Jag kommer nog vara lite mindre synlig i bloggen ett tag framöver, känns det som! Behöver tänka på allt, och försöka ordna allt till det bästa. Har svårt att tro att Gariel helt enkelt ska behöva vara så här, jag är ledsen över att han inte mår bra! Rätt vad det är ligger han stundvis på golvet bara, orkar helt enkelt inte.. Min lilla ebis!

 Vi hörs när allt känns bättre! Kram så länge :)

Tröttare mamma!

Igår var jag trött, men det är inget mot idag.. Nu har helvetet brytit löst här verkar det som och åter igen har vi haft en vaken natt med en skrikande, hostande och kräkandes Gabriel! Man tycker såå synd om honom och så finns det inget man kan göra, ipren, näsdroppar, astmamedicn och massar pussar, vaggande och lovord om att det kommer gå över! Lille gullet vårat.. Sen blir det ju inte bättre direkt dagen efter en jobbig natt för då är ju även han trött och det blir mycket gnäll så jag får så dåligt samvete för Samuel när jag hela tiden måste ursäkta mig om han vill göra något för att jag helt enkelt måste ta hand om Gabriel. Nu sover han i vagnen men jag har panik över att han kan spy när han ligger där och kvävas av det så nån avslappning är det inte eftersom jag springer och kollar honom :(






 Jag och Samuel har precis ätit frukost och idag får vi se i vilken utsträckning man orkar med.. Man kvicknar väl till utöver dagen med hjälp av lite kaffe kanske ;)

 Trevlig måndag på er!

Trött mamma!

Idag har det varit lite tungt att ha två små liv runt sig, Gabriel har haft jättejobbigt med hostan och spyr.. Jag vågar mig ju nästan inte bort till nån så länge han spyr på det här viset, det är lixom inga små bebiskräkor längre som bara luktar mjölk. Vi har varit ute en del och jag vilade när dem vilade :) Sen fick vi besök av mina fintjejer Denica och Thea, så vände det tunga lite och barnen lekte så fint! Kaffe och bullar sen gick vi ut i den fina höstsolen.. Mysigt! Vi bestämde att vi ska bege oss och bada i veckan med Thea och Samuel, så jag hoppas kunna lämna bort Gabriel till någon några timmar. Jag vill inte riskera några kräkor i poolen ;) Nu ska jag rå om min saknade älskling så vi hörs imorrn!! :)











Godnatt!

Käpphäst!

Här är Samuels käpphäst som jag köpte till honom! Han pratar som sagt mycket om hästar nu och vill gärna att man ska rita dem :) var inte säker på att den skulle komma till användning men den leks med för fulla muggar! Gabriel har fått en babyblå käpphäst som passar honom lite mer men den får han i julklapp istället :) finns att köpa på bl.a lekmer.se från teddykompaniet :)

God morgon!

 Här har vi som vanligt varit vakna en stund och tyvärr visar det sig att Gabriel blir sämre igen i luftvägarna och sen igår kväll har han spytt upp sin mat :( Jobbigt som bara den, jag som var så lättade över att astmamedicinen och kortisonet gett en bra verkan! Få se hur jag ska göra, kanske ringer läkaren igen och ser om vi ska öka kuren igen eftersom vi har trappat ner nu. Allting blir ju så mycket tyngre när han är så hostig och spyr titt som tätt, först ska man byta alla kläder oftast eftersom det inte är små bebisspyor längre, sen ska man dessutom hinna torka upp innan den andra ungen klivit i hela kalaset. Innan proceduren är över är man både svettig och ryggen håller på att gå av... :O Pust!!

 Fick för övrigt en dum kommentar om att jag borde föreslå mer planeringstid av politikerna eftersom jag bett om ett extra utvecklingssamtal på dagis angående Samuel! Den personen har nog inte följt min blogg och förstår inte varför. Dagis brukar ha ett kvartsamtal per termin, om dem inte har det så är man välkommen att föreslå ett eget om man känner att man har behov för det. Då Samuel inte ens är två år och vi har haft det lite jobbigt på just dagisfronten valde vi att ha ett extra vilket var helt okej och det fanns det tid för! Engagerar oss hellre en gång för mycket än en gång för lite!! :)

 Idag har vi lite olika saker på menyn, få se vad som passar bäst in för oss! Soligt och fint väder är det så en del utelek blir det :)



 Här är småtrollen igår, strax efter sen på morgonen ;)


 Ha en fin dag allihopa!

7-19

Dagen idag kan bara beskrivas som mysigt :) Om än liiite svettig! Det är skönt dem dagar jag faktiskt får rå om småprinsarna helt på egen hand och känna att allt står och faller med mig! Ni kan ju tänka er att det är ett litet projekt att ha två blöjbarn som båda ska konkas omkring på av och till och inte klarar nämnvärt mycket själv! Ibland undrar jag verkligen hur dem som har tre orkar och verkligen klarar att hålla allt i styr?!?! JAg som vill ha tre, minst! Och gärna inte för långt mellan dem i ålder heller.. Men allt går väl, ungar är ju så härliga <3 Här har vi haft förmiddagsbesök av Majsan, Nellie å Tilda. Sen i eftermiddag har jag varit ute med pojkarna på promenix och en liten skogstur! Nu ska vi bara äta lite gott här och slappa på soffan innan det blir tidig kväll :)'


 Två stycken som verkligen slappnar av i vagnen :)

-Ignorera morsan med kameran brorsan ;)

-Ska jag våga,, gå ända dit bort??

-Vänta du bara tills jag också kan springa efter!!!

-Lycka är, att vara ute!

-Titta mamma en spindel!

<3

Imorrn ska jag visa er Samuels käpphäst från Teddykompaniet som är superpopulär här hemma :))

 Hoppas ni alla haft en bra dag!

Blå hösthimmel!

HoHo!!

Här hemma har det varit fullt ös på damsugaren en stund redan och klockan är bara 6.. Puh!! Kaffekannan är redan på och det kommer nog bli lite kaffe här i startbanan.. Tur att dem är mina små gullsnuttar :) Idag kommer Majsan å Nellie hit på besök så vi får se vad det hittas på.

Ha en fin dag!! :)

Underbara barn!

 Idag har jag varit bortblåst från bloggen och vässat armbågarna på Underbara barn-mässan i Älvsjö :) Jag, Hannah å Majsan stack från den här byhålan runt åtta och det tog tid innan vi verkligen kom iväg, först skulle jag tanka men det funkade inte! Vi var tvungen att be om karlhjälp som berättade att det blev vakum om man inte höll pumpen i "rätt" vinkel :P Har haft körkort i 6 år nu och tankat säkert en miljon gånger och ALDRIG behövt hålla bensinpumpen på ett speciellt sätt :D Aja, vi kom iväg iaf! Och tur var ju det för vi fyndade en hel del eftersom mässan öppnade 9 och gobitarna låg bara och väntade :) Två riktiga fynd jag gjorde var en varsin käpphäst till Samuel och Gabriel (Samuel tjatar om hästar just nu) från Teddykompaniet för 99:- st!!! Sen en hel del kläder sålkart.. Vi har haft supermysigt och dagen var fulländad när jag fick komma hem och ge hästen till Samuel <3 Gabriel är så liten så han får sin i julklapp :) Och hemma väntade ett brev till mig, från min vän Eva och där i låg en liten hösthälsning samt en liten försmak på fotograferingen hon gjorde på pojkarna sist. OCh jag blev så glad, superfina bilder och så gulligt och oväntat! Tack igen stumpan min :))



 Nu blir det Älskling!!! :) Godnatt!

Hej på er gullisar :)

Här har det gått i ett heela långa dagen, och jag har ONT i ryggen!! Inte lätt att kånka omkring på två små rackarungar ;) Först imorse hade vi utvecklingssamtal på dagis, som jag tiggde åt mig då dem bara har det en gång per år! Det var för lite för min smak, lämnar man bort sin lilla goding måste man ju få veta hur han har det eller hur!! Har förutom tvättstuga och andra nödvändigheter hunnit med en promenix med Hannah och Vera.. Sen kom Majsan å Micke plus barn hit på lite kaffe :) Dagarna går skitfort, jag hinner inte alls med och det känns lite jobbigt faktiskt! Men imorgon ska jag, utan bebisarna :) Åka med Majsan å Hannah på Underbara barn-mässan i Sthlm.. Det ska bli så skönt att få vara Carolina en stund och bara umgås med vänner.



 Två bilder på Hannahs dotter Vera! :) Vackra unge!!!!!


Godnatt på er!!

Här ligger jag och sover :)

Fullspäckad dag!

Här har vi precis fått två småtroll i säng och är sådär lagom möra och slitna efter ännu en dag med full fart! Jag tycker inte man sitter på häcken en sekund om dagarna, och tur är väl det så mycket choklad som jag klämmer i mig jämt ;) Vi har haft främmande större delen av eftermiddagen först av Lisse, Dennis och Amanda! Sen kom Jenni och Mange förbi en stund också.. Nu blir det väldigt sen middag för oss här, fisk, potatis och grönsaker :)

Här är mina prinsar idag..










 Ha en fin kväll!!

Dagiskillen :)

Den här fina lilla grodan fick man hem från dagis idag :) med lite mjöl på kinderna efter att ha lekt med trolldeg!

Mama!

Är han nå söt min älskling? Var nyss på affären och kom hem å slängde den här i soffan :) nu blir det liggläge och bara mys hela kvällen..

Kaxig i förskott!

 Igår kände jag mig utvilad och nöjd med tillvaron.. Nöjd med en liten Gabriel på bättringsvägen och en del andra positiva saker i kikaren! Tänk så snabbt allt kan ändras när man har småbebisar i hus. Igår tog vi skapligt tidig kväll runt 22-tiden, då vaknade Gabriel och var hysterisk, skulle INTE sova, T tog sig an honom och halv tre somnade den lilla rackaren tydligen. Halv 5 vaknade han och var hysterisk igen så då var det mammans tur att försöka få tyst på åbäket eftersom stackars storebror skulle upp på dagis. Det är alltså INTE ultimat att bo i lägenhet enligt mig, inte med två barn iaf! Åh vad jag/vi vill flytta! Nästa vecka jobbar T natt, då måste han bara sova, man blir ju heelt jättetrött av det här! :)

 Annars har det inte hänt mycket spännande idag, vi tog oss in en sväng till stan till mammas hårfrisersalong i ett "akut" läge då han kom hem med hockeyfrilla när han varit där igår ;) Mamma tror nog att det fortfarande är trendigt och det är väl en smaksak som sagt men jag är lite petig sådär då :P Hon hade nämligen det på mig när jag kanske var 1,5! MEn nu är det åtgärdat och han har en frisyr som passar mamsen..

 Nu sover Gabriel, Samuel står på tur, älsklingen ska kolla på match och jag då,, hmm, det blir iaf till att ligga på latsidan :)



 Gabriel blir 10 månader på fredag :) 10 månader!!! Var tog tiden vägen när prinsarna låg så här gulligt i soffan och bara såg söta ut <3 Tur att alla steg dem tar och alla perioder har sin charm :) Här var han bara 1 vecka..

Puss på er fina!

:)

Är man inte på bra humör så kan man ju bara kolla på Svenska Hollywoodfruar :D Roligt sörrni!!  

 Pojkarna sover sen länge, Samuel var så trött efter en heldag ute med mormor. Hon ringde upp mig på eftermiddagen och det jag hörde i luren var Samuel som spelade gitarr och sjöng för full hals, gulle :)
 Gabriel blir som sagt bättre och bättre här nu och vi har ju en vecka kvar på kortisonkuren också så vi hoppas på ett jättebra resultat. Han förtjänar att få må som den lilla prins han faktiskt är. Bara på de senaste dagarna här har han blivit så annorlunda på många sätt, utvecklingen går så fort och han är mycket gladare igen. I grund och botten är han ju en lugn och nöjd kille men med sina andningsbesvär har han en tid varit så gnällig och av medicinen han får blir han helt hyper. Han har börjat med ett eget drag när han blir besviken över något lägger han sig plattfall på golvet med ena kinden nedåt :) Kommer man så vänder han bara på huvudet så att man inte ser ansiktet! Hihi, det är så mysigt att det framträder mer och mer personlighet..






 Nu blir är det sängdags här i huset, imorgon är det dags för dagis igen och jag kom på att kolla status när det gäller dagisplats åt Gabriel idag också, men ännu inget erbjudande! Hoppas att det inte dröjer alltför länge eftersom jag känner mig laddad över att gå ut och jobba igen. Och sen hoppas jag på att få plats på samma avdelning som Samuel såklart, annars byter jag! 

 Kram på er godingar!! :)                        

En liten gogroda! :)

 Våran lilla Gabriel börjar svara på sin astmabehandling, ingen hemsk hosta längre bara lite då och då, inga kaskadspyor på några dagar heller och det är så skönt! Sömnen har även blivit lite bättre och han vaknar runt sju igen :) Han är så duktig lillprinsen, fastän han kämpar med både det ena och det andra så är han oftast go och glad! <3




Nu blir det mat här :) puss på er!


Godmorgon i höstrusket :)

 Här är det väldigt grått ute och det har regnat hela natten, mysigt tycker jag och kan aldrig tröttna på att mysa runt i koftor och tända massa ljus. Snart är det ut och jobba igen så då får man lixom inte lika mycket tid att njuta av såna här lugna mornar längre :) Så nu passar jag på, skönt som bara den!
 Idag kommer mormor och hämtar Samuel eftersom dem ska ordna upp i trädgården inför hösten, han är ju en riktig liten uteunge så det kommer han trivas med! Har lagt fram fodrade regnstället så han kan dona bäst han vill :)
 Annars blir det bara en delfix med vardagliga saker idag eftersom det är måndag, ska försöka få ihop ett personligt brev idag också nu när Cv:t är tiptop :)



 Ha en fin dag :)) Puss på er!!

Kvällshälsning :)

Kikar in för att lägga ut några bilder jag tog på en väns söta dotter idag :) Blev väldigt nöjd!! Mamman fick offra sig och hoppa från stenar och dona eftersom de flesta barn verkar vara väldigt skadeglada :D Kan rekommendera att låtsas ramla eller göra något drastiskt om ni vill få den lilla att skratta hjärtligt under en photoshoot!!








:))) Söööööta Nellie!!

 Kram och godnatt, nu ska jag krypa ner under täcket och somna i älsklingens armar...

Skit-app!

 Blogg.se har misslyckats med sin app iaf, försöker blogga lite med den om dagarna men det är ca 1 gång på 20 man kan publicera ett inlägg! Så ni vet bara ;) Annars har vi haft en mysig dag, besök av Majsan, Micke och Nellie.. Sen efter middagen så begav vi oss iväg själva för att lufta smågrabbarna lite men det var inte en käft hemma just idag :D Så nu är vi på hemmaplan igen, T tog med sig Samuel och Gabriel ut en sväng och jag ska plocka undan å dona lite här. När dem kommer in igen blir det bad för de små, sen välling å bums i säng medans vi ska mysa i soffan resten av kvällen!

image description
Två små godingar imorse :) Gabriel brukar ligga på en kudde å spana på tv medans han dricker välling, imorse hade storebror placerat sig bredvid för en liten kelstund <3 

Kram på er!

God morgon söndag :)

 Min älskling smög upp imorse, utan ett enda knyst och mamman fick ligga kvar i sin skönhetssömn! Han är helt underbar när det gäller att kliva upp med barnen. Han säger själv att han tycker att det är mysigt, då går dem upp och myser i soffan lite och han gör kaffe. Jag är egentligen morgonmänniskan av oss, men efter att Gabriel varit så mycket sjuk så känner jag att jag har blivit helt kraschad och har svårt att vakna utvilad utan huvudvärk. Samuel hade ju säkert minst 20 öroninflamationer innan året, och det är nästan som om vi glömt hur plågade vi var av det, det smärtade ju att han hade så ont jämt så man led med honom samtidigt som man ofta var så sjuk trött pga nätterna. Nu har vi Gabriel med alla sina bekymmer, har vi tur så är han som Samuel.. Dvs, i ettårspresent får han ett friskhetsintyg och blir bara helt frisk som en mört :D Vi är iaf säkra på att få världens friskaste grabbar i uppväxten så mycket som dem får ta sina första levnadsmånader. :)

 Igår var vi på ett födelsedagskalas hos min gamla gymnasievän Linda, som hade ordnat så mysigt och fint tills vi skulle komma :) Hon har även flyttat så jag hade aldrig sett lägenheten och den var verkligen superfin, så himla hemtrevlig! Gabriel var lite kinkig och hade det jobbigt i lilla bröstet, storebror njöt i fulla drag av all uppmärksamhet och fann även en kärlek i Lindas lillasyster Julia <3 Han blev helt betagen och satt och tittade på henne långa stunder, lilla tjejtjusare. Redan från väldigt tidig ålder har vi märkt av hans intresse för tjejer, han vill så gärna pilla dem lite i håret och kramas med dem. Han är verkligen så sjukt söt när han håller igång och nu när han är lite större kan han ju få ut sina känslor mer också :) Ni skulle se honom, det går inte ens att beskriva..


Jannica, Samuel och Linda.


Jannica och Gabriel :)




Samuel <3 Julia

 En kär och social liten pajas :)


 Älskling övervakar när Jannica matar lilla grodan med banan :)


Maria, Micki och Linda (Jag vet att ni blundar ;))

 Idag blir det en relativt lugn söndag, få se om Majsan med familj kommer och fikar mot eftermiddagen här.. Nu ska jag småstäda lite, Gabriel sover och Samuel sitter och ritar!

 Kram så länge!! :)

En solig kalaslördag :)

Idag har vi hunnit med en hel del redan, iaf på hemmafronten! Jag har varit igång i tvättstugan och vi har hunnit vara ute med pojkarna lite samtidigt. Nu har det verkligen börjat bli kallt ute men det är en svår period tycker jag när det gäller kläder på dem små. Samuel som är på benen blir ju lite varmare men Gabriel som mest står eller sitter behöver ju lite mer. Ja man får trixa lite, det bästa som finns är ändå Ullkläder enligt mig, funkar jämt och är så sköna å bekväma att leka i sen inomhus :)





 Nu blir det lite mat här, sen när Samuel och Gabriel vaknar ska vi åka in till Linda på kalas . Det blir mysigt!! Vi har inte sett hennes nya lägenhet heller :)

 Kram så länge

Raymond :)

Våran Goa kissemiss :) han är så förtrolig med små virvelvindarna här hemma! Och så vacker att titta på.. Mer som en hund än en katt. Kommer och lägger sig med hela sin längd raklång bredvid mamman sin om kvällen :) men inatt när vi hade kökssoffan i hus var man brädad :) när man kom upp låg det ett nyvaket, lurvigt tryne som spanade upp på en! Lilla gullefjun <3

Mörkt, grått och regnigt!

 Idag är det verkligen höstväder ute, och nu ska det tydligen komma en riktig kallfront och snön är spådd rätt tidigt i år. Jag hatar att frysa och jag är en riktig fryslort, tur att älsklingen är väldigt varmblodig så att han kan hålla mig varm om kvällarna ;) Men, förutom att det är kallt så älskar jag hösten och vintern, det finns inget finare än när det är helt vitt ute och det snöar stora flingor sakta ner mot backen. Jag minns min och Ts första vinter tillsammans, i Trondheim.. Det är den absolut vackraste vintern jag varit med om. Det var så mycket snö som kom på en gång och allting såg så rent ut. Jag minns att vi var ute och gick, ofta, och när jag minst anade det brottade han ner mig i en snödriva :) Sånt som är typiskt när man är nykära men som även är onom i ett nötskal. Min älsking :) Jag saknar den tiden ibland då man inte hade några barn och hade mer än nog tid för varandra och kunde göra precis vad man ville när man ville. Men när barnen blir lite större så ska vi nog återuppleva det också :)
 Idag blir det en lugn dag, i eftermiddag ska jag och Samuel iväg på lekdejt med Denice och Thea :) Så hoppas vi att Eva kikar förbi och myser med oss en stund! 



 Samuel hjälper lillebror att ta astmamedicin här på morgonkvisten ;)

 Trevlig helg alliopa!!

Min solstråle!

Idag har Samuel varit på dagis sista dagen för veckan så nu har vi en helg på ingång och en del mysiga tevligheter framför oss. :) Jag är nyss hemkommen från en liten bilresa med mamsen till min moster och man som vi har fått en kökssoffa av :D Tusen tack!! Så nu har jag litet projekt på G, måla den vit och byta till ett fint tyg vi gillar. När vi kom hem sov Gabriel som en stock men Samuel lyckdes spetsa sina små öron och höra att mamman var hemma igen ;) Ja ni vet ju!! Så vi har haft en liten diskussion om att han faktiskt måste sova nu och att det är en ny dag imorgon.. Gulle!
 Gabriel har hängt med mig och T idag som sagt på lite ärenden, och en promenix i parken. Jag ÄLSKAR hösten, verkligen, det är så fint och rofyllt! Synd att våran stackars minsting plågas med sin hemska hosta än :( Hosar och spyr och vi väntar otåligt på att astmamedicinen och kortisonet ska göra verkan. Trots alla besvär så är han faktiskt helt underbar :) Lilla vännen, som inte kan berätta för mamman sin vad som är jobbigt och var han har ont. Men han är en lite solstråle, och en väldigt pussvänlig sådan <3

 Nu ska jag göra lite te och mackor till mig och min stora älskling :) Här kommer lite bilder från en lycklig Gabriel idag när vi matade änder :)








 Fina lilla hjärtebarn, mamma älskar dig så otroligt!! <3

 Ha en fin kväll :)

B-skogen :)

Efter lite uträttning stannar vi ofta till i parken och matar lite änder :) supermysigt!

Blogg.se appen!

 Den är jag lite irriterad på, som ni märker så blir det oftast kopior av bilderna jag laddar upp :( Blir ju så tråkigt! Sen funkar det inte alltid för mig att ladda upp inläggen alls, det vore ju så mycket roligare om det var lite enkelt! Så lätt att blogga och uppdatera om inget krånglar.. Önskar att dem tar tag i den och finslipar lite :)

 För övrigt då,, ja dagen idag har varit härlig. Började tiiidigt som sagt så nu har jag gått in i andra andningen känner jag eftersom det var godmorgon är runt 5 imorse :) Jag och Lisse har lunchat utomhus, kanske den skitgodaste Cesarsalladen från Tennstopet (Tack min sköna böna), eftersom man inte ens fick betala för sig heller :) Och älsklingen min har varit på jobbintervju och tyckte att det kändes bra! Nu är det bara att hålla tummarna att han är den som passar in på den enda platsen bland alla sökande. Jag tror på honom, han är ju helt underbar på alla vis <3 Efter han hade hämtat Samuel på dagis så hämtade dem mig å Gabriel hos Lisse, men då skulle han minsann inte följa med mamman å pappan hem utan han ville stanna med Gudmor :) Vi blev nog alla lite chockade när mammagrisen hade gjort sitt val ;D Så han stannade och vi åkte hem. Som jag längtat efter honom idag, mitt lilla gull! Det blev ett ledsamt avsked imorse på dagis då han först i bilen satt och sa -Inte mamma, Inte! När jag öppnade bildörren såg jag två hundögon.. -Inte mamma, vara mamma! Ojoj, mitt hjärta krossas.. Sen blev det hjärtskärande gråt och skrik och mamman lämnade dagiset i tårar hon också :( Men ikväll fick vi hem en gullunge på topphumör som varit med -Isse och knskgvnpieurbgökjbsviubwgieubWOIGU, JA TYP. man fattar knappt hälften ibland när pratkvarnen är i sitt esse :D Älskade lilla vackra gryn!!

Bilder från igår..






Familjen i skogen :) Egentligen är det lite magiskt med det hela.. Så fint som det faktiskt är, kärleken man känner till både sina barn och sin sambo. Lugn och ro i det soliga, lite kyliga höstvädret.... <3

 Nu mina vänner, tv:n.. Jag är SÅ övertrött, skrattar, älsklingen tycker att jag är lite dryg tror jag ;D

 Puss på er!

Godmorgon fina :)

Sällan jag lyckas med ett morgoninlägg nu för tiden tycker jag, men det blir lixom mer och mer fast och fläkt här i takt med att våra små blir större. Samuel är ju så liten än han också att båda två behöver ju fortfarande hjälp med i stort sett allt! Gabriel har en ny ovana vilket innebär att det är godmorgon i stugan strax efter 5 på morgonen :O På det så krånglar han ju en del eftersom han hostar så mycket på nätterna också. Igår började vi med kortisonet iaf och hoppas han ska få bli frisk snart.. I och med detta så är både jag och T väldigt slitna just nu så bloggen ligger inte på topplistan. Jag uppdaterar ju mest vad vi har för oss och det är ju roligast för våra nära, sen blir det lite dåligare med tips och inspiration. Men nån gång framöver får man väl lugn och ro och då kanske man får en liten skjuts igen. Idag ska min älskling på jobbintervju, men han brottas om bara en plats så det gäller att ha TUR!! Vi hoppas verkligen för det är så jobbigt när ingen av oss har en fast tjänst. Som vikarie på olika platser då man blir inringd kan man ju jobba i all evighet men det går ju inte att köpa ett hus på den grunden t.ex. Jag ska också dra mitt strå till stacken idag och uppdatera mitt cv ordentligt :)



 Syskonkärlek på höstpromenaden :)

Förmiddagen kommer att spenderas med Lisse och en höstpromenad i det förhoppningsvis fina vädret :) Ha en fin dag!!

Just nu!

Jobbigt!

Nu har vi varit på alla apotek i stan och ingen hade medicinen som Gabriel ska ha.. Blir galen! Måste ringa läkaren imorrn, det är ju lixom inte tänkt att man ska åka flera timmar för att få tag på det.. Så nu är man trött, men vi avslutade med lite lek och matning av änder i en park i stan :) hoppas ni haft en fin dag.. Kram

En vanlig måndag!

Som vanligt har man saker att göra när det blir veckodag igen. Så idag har det blivit en del uträttat trots att vi har rätt jobbiga nätter med G just nu.. Han hostar och spyr, läkaren kontaktade oss om hur det går med behandlingen och eftersom han inte bättrat sig ska han få astmamedicin med kortison i 13 dagar framåt här, han har förkylningsastma men eftersom det inte ger sig så har han antagligen nån inflammation i luftröret! Stackars mammas bebis.. Nu har vi ätit och ska åka till stan och hämta ut hans medicin. Vi passar nog på att ta en sväng i B-skogen också :)

Okej :P

Det var lite pinsamt, men man skulle bara trycka på en grej i nedersta högra hörnet. Glöm att jag INTE kan nåt med datorer.. Det är ju ett under att jag ens bloggar. Evas Fredrik sa idag att han fick ont i magen när han tittade igenom min dator, han menade att den var lite misskött, ungefär som om vi skulle haft ett väldigt magert djur här som vi inte matade (hans sammanliknelse). Men nu är det löst, så alltså! Min vän fotografen...Eva har alltså följt mig från att Samuel låg i magen fram tills nu, när jag var gravid med honom hade hon precis börjat fotografera och nu såhär två år senare har hon utvecklats nåt otroligt såklart, och har även ett eget företag där man kan "hyra henne" där hon förevigar minnen såsom bröllop, dop, men även porträtterar familjer, barn, nyfödda, ja alltmöjligt :) Hon är verkligen superduktig och har nåt väldigt speciellt. Jag har lagt upp lite bilder förr och gör det igen för dem ligger mig väldigt varmt om hjärtat..




 En liten Samuel i magen v.33 :)





V.37



 En nyfödd Samuel som kännetecknades för sina speciella sovpositioner :)




 En 1-årig Samuel och en mamma i v.38 med Gabriel, 2 dagar innan snittet :)

Jag är så glad att du tagit dem här fina bilderna Eva.. Dem kommer hänga med (och på väggen) resten av livet <3

http://www.ewasalmifotograf.se/ gå in och kika :)

 Trevlig kväll fina!!!

Carolina=oteknisk

Jag har aldrig varit teknisk, inte på en fläck.. Så vad händer här nu då, med blogg.se?? Varför kan jag inte ladda upp bilder, ikonerna är borta, är det så för nån mer och hur gör man?? Tacksam, VÄLDIGT tacksam för lite hjälp på traven :) KRam

Fikamys :)

Nu har vi lite vällingstund i soffan efter ett finbesök av Eva och Fredrik :) Vi har fikat och pratat och barnen har attackerat dem med kramar och bus! Gabriel blev överlycklig när Eva kom och kröp emot henne fort som bara den :) så var vi ute på en liten promenix och Eva hade kameran i högsta hugg som vanligt!! Som jag nämnt tidigare så har hon fotat båda mina graviditeter och även bebisbilder på Samuel och Gabriel :) jag ska länka hennes hemsida sen så kan ni gå in och spana hur hon fotar, hon är verkligen helt otrolig och fotar inte i studio utan i naturlig miljö som utomhus eller hemma :)
Nu ska vi slappa resten av kvällen och inte göra någonting, förutom att jag har tvättstugan ;)

Kram på er!

Melton!

Bloggen är lite dåligt uppdaterad av mig i helgen men vi har fullt upp med barn, varandra och lite trevligt sällskap då och då :) Våra fina vänner har blivit föräldrar till en fin liten Fabian också som vi längtar efter att få träffa! Jag har varit en liten sväng på stan och hittat en present från oss då han valde att titta ut 6 veckor för tidigt.. Köpte även ett par innetofflor med glidsula till den minsta vildingen från Melton som Åhlens säljer! Nu sover våra små och vi ska göra lite mysigt här å invänta våra vänner Eva och Fredrik som kommer och fikar med oss i eftermiddag.. Myssöndag :D

Hoppas ni haft en fin helg!

Höst! :)

Badpojkarna!

Det är precis vad vi har, två badnymfar utan dess like och det är underbart! Idag har vi varit på Fjärran och myst på eftermiddagen.. Nu sover våra små sött och det blir nog inte sent för oss heller för Gabriel ska vara på sjukhuset imorgon kl.9, Jaa lördag morgon :P kontroll pga medicineringen och så! Nu återgår jag till Idol..

Kram på er fina, och jag önskar er en trevlig helg!! :)